Xenia Ghali – din Grecia pe ritmuri electro

0

De pe scena dance și electro vine Xenia Ghali, o tânără artistă care cucerește cu ritmul incendiar și catchy al melodiilor sale și reușește să anime publicul din întreaga lume prin energie, distracție și un vibe super fresh. Originară din Grecia, Xenia locuiește și lucrează la New York, însă show-urile o aduc mai mereu înapoi pe meleaguri europene. Am stat de vorbă cu ea și iată ce ne povestește despre cariera ei în continuă ascensiune.

  1. Povestește-mi, te rog, despre tine ca artist și ce înseamnă Xenia și proiectul tău?

Ei bine, eu ca și artist am ales să mă definesc ca versatilă în ceea ce privește muzica. Lumea mă cunoaște ca producător muzical și DJ de pe scena de dance și electro, însă acum am vrut să merg mai departe și să fac ceva nou, ceva fresh. Îmi doresc ca în viitor să mă dezvolt mai mult pe partea aceasta. Mă inspir din instrumente, iubesc pianul, cânt la chitară și tobe… viața mea este plină de muzică. Îmi doresc să cânt și să mă exprim astfel.

  1. Cum ți-ai descrie stilul muzical?

Iubesc tot ce ține de melodie, de muzicalitatea sunetului. Cred că dacă există un simț și un ritm, orice melodie poate fi bună indiferent de genul abordat. În plus, îmi place să simt pasiunea și substanța. Trebuie să existe ceva care să emoționeze, să trezească un sentiment puternic, să anime. Despre asta este stilul meu: cânt așa cum simt.

  1. Cum ți-ai descoperit talentul și pasiunea pentru muzică?

Cred că s-a întâmplat când eram destul de mică. La cinci ani am învățat să cânt la pian împreună cu sora mea, fiindcă părinții noștri, deși nu sunt în industria muzicală, au insistat să învățăm să cântăm la un instrument. Era chiar haios. La început mă jucam cu instrumentele și compuneam singură cântece prin casă. Apoi am descoperit că îmi place să scriu melodii poate chiar mai mult decât să cânt, iar la 15 ani am avut propria trupă de rock în liceu. Atunci am fost convinsă că asta este pasiunea mea. Și am avut noroc că am fost susținută de oamenii din jurul meu.

  1. Care este mesajul pe care vrei să-l transmiți?

Indiferent de ce fel de muzică creez, încerc să fac ceva care să atingă într-un anumit mod persoana care o ascultă. Vreau să transmit o emoție, un sentiment, să îi fac pe oameni să se deschidă și să se lase atinși. Spre exemplu, ultimul meu single, “Places” (Locuri), este o melodie deschisă, care apelează la imaginația publicului, este un song jucăuș, cu un mesaj funny, dar care permite crearea unei fantezii în jurul său. Poate fi vorba despre locuri fizice sau locuri în imaginația proprie. Este totul la nivel de interpretare.

  1. Care este cel mai bun lucru și care este cel mai greu lucru la viața de artist?

Cel mai bun lucru este, de departe, faptul că am ocazia să fac ceea ce iubesc în fiecare zi. Mă simt norocoasă și recunoscătoare pentru asta. Lucrurile mai puțin bune sunt legate de faptul că nu am un program stabil, călătoresc mult și devine foarte obositor la un moment dat. Trebuie să am grijă și la modul cum îmi împletesc viața profesională cu cea privată. Însă, este posibil. E mai greu, dar mă descurc. Iar acum mă aflu într-un stagiu în viață când vreau să îmi dedic tot timpul și toată energia planului profesional, deci viața personală va veni de la sine.

  1. Îmi spui ceva despre viitoarele tale proiecte?

Cum am mai spus, anul acesta a ieșit single-ul “Places”, în colaborare cu Raquel Castro și a intrat în topurile internaționale și s-a integrat perfect pe scena dance. A apărut și videoclipul în care joacă Ryan Kelley, actorul din Teen Wolf. A fost o colaborare foarte frumoasă și productivă. Pe lângă, lucrez în studio la următoarele single-uri și mă împart între asta și concerte, festivaluri etc. Este o perioadă foarte agitată și extrem de extenuantă, însă sunt foarte entuziasmată și mă bucur că pot face asta.

  1. Cum ți se pare public din România?

Sincer, am fost în România doar o singură dată și mi s-a părut unul dintre cele mai incredibile show-uri pe care le-am făcut până acum. Wow! Publicul de acolo este extraordinar. Voi chiar știți să petreceți și să vă distrați. Abia aștept să mă reîntorc și sper că voi ajunge poate chiar anul acesta. Sunteți foarte faini!

text: Ștefana Macovei

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.