Wifi-ul călător: Topul celor mai checked-in locații din lume în 2015

0

Phoa, ce greu merge netu` aici! Serios, oamenii ăștia au o problemă mare: nu le merge netu`… se târâie! Așa ceva este inacceptabil! Cum o să dau eu check-in La Canapele? Păi, da, vreau să vadă lumea că sunt în Vamă și că mă bucur de soare, plajă, valuri- totul în timp ce scriu articolul acesta. Ca să se știe de unde vine inspirația, că un articol nu se scrie de pe o zi pe alta, mai ales dacă ești la mare. Sunt atâtea tentații în jur! Apropo de asta, am uitat să dau check-in la shaormeria aia grozavă… nah, asta e. Bine că nu am uitat să pun o poză cu excursia făcută la Balchik. Doar nu vezi Palatul Reginei Maria în fiecare zi, poate le dau și altora idei despre ce poți vedea dacă ești prin zonă. Oricum, e ok, Like-urile au venit ca furnicile la pita caldă!

Topul celor mai check-in-uite locatii din lume

Niagara Falls

Care este unul dintre primele lucruri pe care le cauți când ajungi într-o nouă locație? Da, preaiubitul, preaslăvitul Wifi ne-a devenit indispensabil. Cu el în buzunar ne simțim mai conectați, mai prezenți în viața celor din feed-ul nostru, îi simțim mai implicați în existența noastră cu fiecare Like pe care îl primim. Cu cât numărul de Like-uri crește, cu atât suntem mai interesați de cine ne-a apreciat postarea și mai bucuroși că ne-a fost validat mesajul. De aia facem selfie-uri cât mai artistice, le prelucrăm cât mai profi și le postăm cu un câteva rânduri memorabile deasupra. Să nu uităm de mama tuturor postărilor: check-in-ul.

Cu cât ai mai multe check-in-uri în locuri exotice, cu atât ești „mai oficial” pe Facebook. Asta înseamnă să fii mafiot.

Topul celor mai check-in-uite locatii din lume

Grand Canyon

Pentru că se apropie vara, pentru că a trecut 1 mai și am văzut unde și-au petrecut prietenii mei mini-vacanța, mi-am propus să studiez puțin topul celor mai check-in-uite locuri din lume. Facebook (dacă nu el, atunci cine?) lansează anual topul locațiilor cu cel mai mare număr de check-in-uri, iar în acest top poți vedea un trend. În ultimii 3 ani, SUA ocupă podiumul, însă căutarea fericirii nu se oprește la primele locuri, ci poți vede în top numeroase locații din State care sunt apreciate de către călătorii din întreaga lume.

În anul 2016 vom vedea din ce în ce mai multe oferte turistice spre țări însorite și din ce în ce mai multe țări asiatice în top.

După trendul SUA, poți identifica un altul: țările exotice câștigă teren. Cred că ai întâlnit și tu în feed postările prietenilor tăi care au optat pentru o vacanță în Thailanda sau Singapore. Eu pot spune că am feed-ul plin de check-in-uri în Singapore, de aceea îmi asum afirmația: în anul 2016 vom vedea din ce în ce mai multe oferte turistice spre țări însorite și din ce în ce mai multe țări asiatice în top. Ceea ce nu este neapărat rău. Din contră, avem ocazia de-a face cunoștință cu tradiții și culturi ce până acum au fost relativ ermetice. Anul acesta am inclus Japonia în my bucketlist. E bine să îndrăznim să ieșim din când în când din rutina culturală și spun asta uitându-mă la topul realizat pe 2015, unde găsim și Europa, însă din ce în ce mai puțin.

Topul celor mai check-in-uite locatii din lume

Disneyland

Iată cum arată topul celor mai check-in-uite locații în 2015:

  1. Disney Properties
  2. Universal Studios Properties, Hollywood, SUA
  3. Times Square, New York, SUA
  4. Turnul Eiffel, Paris
  5. Cascada Niagara, SUA/Canada
  6. Siam Paragon, Bangkok, Thailanda
  7. Marele Canion, SUA
  8. Yosemite National Park, California, SUA
  9. Muzeul Louvre, Paris, Franța
  10. Central Park, New York, SUA

Numit și cel mai fericit loc de pe pământ, Disney a acaparat locul 1 încă din 2013, în 2015 numărând 9,9 milione de check-in-uri. Aici includem toate locațiile Disney: California, Florida, Hong Kong, Japonia și Franța. Universal Studios Properties Hollywood în 2013 ocupa locul 7, însă începând cu 2014 îl regăsim pe locul 2 în topul locațiilor cu cele mai multe check-in-uri. Te întrebi ce poți vizita la Universal Studios? Nu am să îți enumăr actorii pe care îi poți vedea în studiourile Universal sau platourile de fillmare pe care le poți vizita, am să îți spun doar atât: s-a deschis un parc tematic numit „The Wizarding World of  Harry Potter”. Și cu asta am explicat poziția sa în clasament.

Topul celor mai check-in-uite locatii din lume

Universal Studios

New York, New York, padam, padaaam! De fiecare dată când citesc despre The Big Apple, îmi vine în minte Frank Sinatra și mă trezesc fredonând. În top găsim 2 locații ultra cunoscute din New York: Times Square și Central Park. În 2015 toate drumurile au dus spre SUA, iar cireașa de pe tort va rămâne întotdeauna NY, indiferent de numărul ocupat în top. Să nu pierdem timpul și să ne depunem mai bine actele pentru viză, în caz că nu o avem deja. Și la drum cu check-in-ul în buzunar!

Topul celor mai check-in-uite locatii din lume

Times Square, New York

(R)Evoluția tehnologică aduce cu sine telefoane mai deștepte, televizoare subțiri cât o foaie de hârtie, avioane performante, mașini care se auto-conduc, programe de lucru de 24 h (specialiștii în PR cunosc… și nu numai), printere 3D, comportamente obsesiv-compulsive hrănite de rețelele sociale, ego-uri bombastice create online, comunități ce vor să schimbe lumea refuzând modernizarea… și mai multe posibilități de a călători și a-ți da check-in în Uganda sau la Polul Nord.

Turismului clasic, aici mă refer la locații precum Paris, Milano, Londra, Barcelona, Venezia, Roma, Viena etc., este umbrit de noul val de țări exotice care devin din ce în ce mai accesibile din punct de vedere financiar și logistic, chiar și cultural. Dacă acum câțiva ani o călătorie în Nepal era aproape imposibil de planificat și epuizant financiar, acum ai agenții specializate în călătorii în Nepal sau escaladări pe Everest și posibilități de a alege un pachet în funcție de bugetul tău. Și asta nu poate decât să ne bucure sufletul hoinar!

Topul celor mai check-in-uite locatii din lume

Siam Paragon, Bangkok

Concluzia? Schimbă-ți opțiunea de internet, include și câțiva mega pentru când ești plecat din țară și share-uie cu noi fiecare loc vizitat. Până te decizi unde să călătorești în vara asta, mă pun și eu să dau un check-in la Lazy… Bun local, chiar lângă faleză, iar wifi-ul e brici! Delicioasă și CoCo Colada asta…

About Author

Giorgia Harasim

Dă-mi un vinil cu blues, o ciocolată cu marțipan, un fotoliu comod, o carte bună și o să vezi cel mai fericit om de pe pământ. Toate astea montate într-o casă pe roți cu destinația „over the rainbow”.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.