When in Amsterdam

0

Îţi surâde ideea unui city-break în capitala mondială a bicicletelor? Amsterdam, centrul distracţiei şi al diversităţii europene, m-a cucerit cu al său şarm inconfundabil încă din primele clipe petrecute acolo şi m-am gândit că n-ar strica să împărtăşesc şi cu tine câteva din lucrurile faine pe care merită să le vezi, să le faci sau să le guşti când ajungi prin zonă.

Unde stai?

Amsterdam este un oraş destul de scump şi sunt convinsă că nu-ţi doreşti să laşi o bună parte din salariul pe o lună în cele câteva zile petrecute acolo. Prima opţiune ar fi Apartment The Warehouse – îl găseşti pe booking.com, la un preţ acceptabil, localizat în zona centrală a oraşului. Hotel Not Hotel – amplasat într-o zona mai puţin reuşită, acesta câştigă totuşi la capitolul preţ.

Unde mănânci?

Mâncarea tradiţională olandeză nu m-a dat pe spate, excepţie făcând însă minunatele croquettes. Le găseşti în toate variantele şi formele, cu sau fără carne, dar super delicioase!

Dar pentru că nu poţi trăi doar cu croquettes, îţi voi recomanda locuri cu mâncare bună şi mai puţin tradiţională.

Mic dejun/brunch:

Omelegg – este genul acela de local la intrarea căruia mai mereu se formează coadă, lumea aşteptând să se elibereze o masă. Dar nu te speria, treaba se mişcă destul de rapid pe-acolo, nu cred că am stat mai mult de zece minute vreodată (da, l-am vizitat de mai multe ori, atât e de fain!). Mâncare delicioasă, oameni extrem de friendly, nimic de reproşat.

CT coffee & coconuts – deşi cu un iz tăcut de hipsterime, tare m-a impresionat decorul, starea, tot. Evident, şi mâncarea s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

Prânz/cină:

Bird Thai Restaurant – îmi venea să plâng de cât de bună a fost mâncarea şi nu, nu pentru că era foarte picantă. Îţi mai spun doar că este considerat unul dintre cele mai bune restaurante thailandeze din Europa.

Ce trebuie văzut?

Tot! Şi chiar nu glumesc. Este un oraş adorabil cu marele avantaj că poate fi văzut în întregime în doar câteva zile. Îţi voi da totuşi câteva idei de locuri, dintre cele care mie mi-au rămas mai aproape de suflet.

Moco Museum  – muzeul de artă contemporană. Aici ai ocazia să vezi lucrări semnate Banksy, Andy Warhol sau Salvador Dali. Nu e genul de muzeu pe coridoarele căruia să rătăceşti ore în şir, cu toate acestea, dacă gusti genul, cu siguranţă te va impresiona.

Amsterdam – Noord – district urban situat la nord de lacul IJ, care separă zona de restul oraşului. Accesul se face doar cu ferry-ul, care vine odată la 5-10 minute, drumul fiind gratuit. Când te afli în Amsterdam Noord ai senzaţia că eşti pe o insula izolată, plină de vegetaţie şi localuri drăguţe unde distracţia e în toi încă de la primele ore ale după-amiezi. Aici tot timpul se întâmplă ceva.

Red Light District – mainstream ar spune unii, dar e un must-see al oraşului. Iar dacă tot ajungi acolo, interesează-te şi de povestea lui!

Ce ar trebui să mai ştii?

Drumul de la aeroport la Amsterdam este mai ieftin dacă îl book-ui din timp, online.

Există un portofel electronic încărcabil, pentru transportul public în oraş. Plăteşti jumătate faţă de preţul biletelor pentru fiecare călătorie.

Închiriază-ţi o bicicletă pentru zilele în care stai acolo. Îţi oferă mobilitate şi experienţa autentică amsterdameză.

Nu rata turul pe canal, ar fi păcat.

Distracţie! 😉

About Author

Aliona Tcaci

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.