TOP 6 destinaţii de shopping din lume

0

A călători înseamnă a trăi. Iar o femeie are nevoie din când în când de câte o terapie completă în materie de shopping pentru a fi pe deplin fericită şi pentru a confirma în esenţă propoziţia anterioară. Fie că este vorba de branduri italiene din Milano, sau bijuterii extraordinare din Dubai, am pregătit o listă cu cele mai potrivite oraşe de shopping din întreaga lume pentru a satisface fiecare dorinţă, doleanţă, capriciu sau ideal.

Milano

Oraşul în care s-au născut nume importante din lumea modei precum Prada, Dolce & Gabbana, Versace sau Armani, este potrivit pentru cei care sunt în căutare de „fericire“, fără a se uita la preţuri. Tot ceea ce ţine de haute couture se poate găsi în Quadrilatero D’oro, Galleria Vittorio Emanuele II fiind unul dintre cele mai vechi mall-uri din lume, deschis în anul 1877. Există şi un outlet mall, care se întinde pe trei etaje iar preţurile sunt reduse în general cu 60%, Il Salvagente.

Info: Quadrilatero D’Oro – între via Montenapoleone, via Borgospesso, via Della Spiga şi via  Sant Andrea. Il Salvagente – via Fratelli Bronzetti 16, Milano.

Londra

Londra este un oraş european de top când vine vorba despre shopping. De ce? Pentru că găzduieşte un număr extraordinar de magazine, atât branduri internaţionale cât şi naţionale. Şedinţele de shopping în Londra pot fi definite prin trei cuvinte: îndrăzneţe, diversificate şi eye-catching. Oxford Street este locul în care trebuie să te afli pentru nume precum Zara, Forever 21, sau GAP, iar o vizită la Selfridges nu poate lipsi. Pentru dorinţe mai „altfel“, vă recomand Camden Market, unde se găsesc articole unicat, antichităţi şi designeri la început de drum.

Info: Oxford Street se întinde de la staţia de metrou Marble Arch până la Tottenham Court Road. Pe străzile adiacente se găsesc de asemenea nenumărate magazine. Pentru Camden Market este staţia Camden Town (Camden High Street, Buck Street, Londra).

Dubai

Cuvântul care ar putea descrie Dubaiul cel mai bine ar fi opulenţă. De la cea mai înaltă clădire din lume, la pârtii de ski în interiorul centrelor comerciale, Dubai impresionează. Iar în materie de ofertă pentru cei pasionaţi de shopping, se ridică din nou la aşteptări, oraşul dispunând de cel mai întins mall din întreaga lume, The Dubai Mall.

Info: The Dubai Mall găzduieşte în fiecare an The Shopping Festival, în lunile ianuarie şi februarie, perioadă în care preţurile sunt reduse cu până la 70%.

Paris

Eleganță, istorie, couture – o lume de vis. Modă şi artă. Oraşul în sine este de fapt o artă, fiind una dintre cele mai frumoase capitale europene. Se spune că magazinele din Paris nu vând haine sau obiecte, ci un mod de viaţă. „Sfânta Treime“ a Parisului este alcătuită din magazine precum Printemps, Le Bon Marche şi Galeriile Lafayette. Printemps are cel mai mare departament de beauty din întreaga lume!

Info: În fiecare zi de vineri are loc o paradă de modă gratuită la etajul dedicat lenjeriei intime, în Galeriile Lafayette. Rezervarea e necesară (welcome@galerieslafayette.com)

New York

Fifth-Avenue este sinonim cu viaţa de lux. Aici se găsesc marii clasici ai „Vechiului New York“ precum Saks Fifth Avenue, Tiffany’s, Bergdorf Goodman sau FAO Schwarz. Însă oraşul are mult mai mult de oferit, fiind recunoscut internaţional ca „Shopping Mecca“, locul în care visele şi dorinţele devin realitate. SoHo a devenit între timp cartierul de top pentru cumpărături, unde poţi găsi de la obiecte vintage până la cele mai noi trenduri americane şi internaţionale.

Info: Century 21 este cel mai mare outlet din oraş, cu reduceri incredibile (22 Cortlandt St. între Church Street şi Broadway, New York). Rare Vintage este un magazin unde se pot găsi comori în adevăratul sens al cuvântului, de la obiecte de modă din ultimul deceniu, până la Dior sau Pierre Cardin. În legătură cu preţurile, cu siguranţă nu veţi avea regrete (24 West 57th St., New York).

Viena

Deşi este oraşul din Europa în care magazinele se închid cel mai devreme, preţurile sunt accesibile iar stilurile sunt foarte diversificate. Centrul oraşului este împânzit de turişti iar magazinele sunt întotdeauna cele mai vizitate „atracţii turistice“. Kärntnerstrasse este strada principală dedicată cumpărăturilor, iar Mariahilferstrasse este cea mai lungă stradă a oraşului, găzduind de asemenea nenumărate magazine şi restaurante. Chiar în vecinătatea Domului (Stephansdom) se află o reprezentanță Zara şi Forever 21, care se întind pe două sau mai multe etaje. O splendoare!

Info: Kärntnerstrasse – între Opera de Stat şi Stock-im-Eisen-Platz. Mariahilferstrasse – între Babenbergerstrasse şi Schönbrunn. În Parndorf, la aproximativ 45 de kilometri de Viena, se găseşte unul dintre cele mai vizitate centre comerciale outlet din Austria.

text: Adelina Stoiconi

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.