Top 10 Must See în America de Sud

0

America de Sud se poate lăuda cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din întreaga lume, oferind astfel, extraordinar de multe, din punct de vedere turistic. Începând din vârful Anzilor până în cel mai uscat loc de pe pământ, deşertul Atacama; de la oraşele pline de viaţă care te captivează în ritm de tango, de pe străzile din Buenos Aires până la ruinele de la Machu Picchu; de la diversele specii de plante din Amazonia până la animalele unice din Galapagos, continentul latin are de toate. Pentru cei care deja îşi plănuiesc excursia perfectă sau care îşi fac planuri de viitor, am făcut o listă cu top 10 cele mai importante locuri de vizitat.

Rio de Janeiro, Brazilia

Rio nu încetează niciodată să impresioneze, fiind cel mai iubit oraş din America de Sud şi cel mai vizitat de către turiştii europeni. Plajele interminabile, muzica, buna dispoziţie a localnicilor, pofta de viaţă şi mişcările pe ritmul de samba, transformă orice vacanţă cu prietenii într-una de vis. Aici Raiul întâlneşte Pământul, după vorbele brazilienilor.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu este una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, fiind punctul culminant al oricărei vacanţe în Peru. Un oraş lăsat în urmă de o civilizaţie revoluţionară, asupra căruia încă pluteşte un anumit mister. Numărul de turişti care pot vizita Machu Picchu într-o zi este de 2500.

Lacul Titicaca, Peru

Alături de Machu Picchu, este una dintre cele mai importante destinaţii turistice pentru Peru. Lacul Titicaca este cel mai mare lac al Americii de Sud, acesta aflându-se la o altitudine de aproximativ 4 kilometri deasupra nivelului mării, fiind totodată cel mai înalt lac navigabil din lume. Este împărţit între Peru şi Bolivia, cea mai mare suprafaţă aflându-se pe teritoriul statului Peru. Întâlnirea cu localnicii este o experienţă unică.

Deşertul Atacama, Chile

În deşertul Atacama plouă o dată la 10 ani, fiind cel mai arid deşert din lume. Sunt zone în care altitudinea se ridică la peste 3000 de metri iar solul este comparat cu cel de pe planeta Marte. Este o excursie care merită făcută o dată în viaţă, de neuitat.

Insulele Galapagos, Ecuador

Insulele Galapagos este un arhipelag de natură vulcanică, stâncoasă, cu o înfăţişare deloc idilică sau asemănătoare insulelor ecuatoriale din pliantele turistice. Pe acest teritoriu aspru şi prea puțin atrăgător se găsesc specii unice de animale precum iguane ţepoase, ţestoase uriaşe de aproximativ 2 metri lungime, pinguini şi lei de mare, cormorani nezburători şi albastroși cu aripi imense. Din ce în ce mai mulţi turişti apar pe teritoriul insulelor, dornici de viaţă, de nou.

Amazonia

Pentru cei dornici de aventură, o excursie în delta Amazonului şi pădurea amazoniană este alegerea perfectă. Pot fi admirate mii de specii de plante, nemaintâlnite în alte locuri ale lumii. În ultimii ani se organizează tururi printre satele de băştinaşi din pădurea amazoniană, aceştia acceptând în cele din urmă propunerea agenţiilor de turism din Brazilia de a fi vizitaţi de un număr restrâns de turişti.

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires este oraşul în care s-a născut Tango-ul, un dans pe cât de sensibil, pe atât de puternic şi graţios, născut pe stradă şi nu pe scenă. Pe străzile din Buenos Aires puteţi întâlni cele mai extraordinare spectacole de tango din lume. Pentru a vizita oraşul pe îndelete şi pentru a învăţa cel puţin câţiva paşi de Tango, recomand includerea în vacanţa din America de Sud, cel puţin un weekend în capitala Argentinei.

Torres del Paine, Chile

Această zonă este o adevărată încântare pentru ochi, în traducere numindu-se ”Turnurile Albastre”, face cinste într-adevăr din toate punctele de vedere numelui pe care îl poartă. Lacuri de un albastru nemaintâlnit, ireal, indescriptibil, la poalele munţilor. Un tur de o zi poate fi rezervat la orice agenţie locală.

Insula Paştelui, Chile

Insula Paştelui reprezintă unul dintre cele mai misterioase locuri de pe pământ, în cea mai mare parte datorită statuilor sale uriaşe, sculptate în piatră, Moai. Acestea au un aspect misterios, priviri îndreptate simbolic spre cer sau spre anumite obiective de pe insulă, însă nimeni nu ştie cine le sunt autorii şi care a fost soarta lor. Nici un localnic nu cunoaşte istoria acestora şi nici nu posedă cunoaşterea artei prelucrării lor.

Ushuaia, Argentina

Acest loc este considerat ”capătul lumii”. Este vorba despre cel mai sudic oraş al lumii, Ushuaia, aflat în regiunea Argentinei denumită Ţara de Foc. De aici pleacă vasele de croazieră spre continentul îngheţat, spre Antarctica, parcurgând o distanţă de 1000 km. Este de nelipsit de pe lista oricărui călător pasionat. Nu uitaţi de ştampila în paşaport de la oficiul poştal local!

text: Adelina Stoiconi
sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.