Toamna la New York

0

Începutul toamnei… acele câteva săptămâni de vreme perfectă, când ultimele zile însorite încep să-şi piardă din intensitate şi prima briză răcoroasă te împinge spre locuri călduroase unde te poți bucura în voie de un ceai fierbinte. Sezonul perfect pentru o vizită în metropola New York… unde este o adevărată plăcere să te plimbi aiurea prin străzi aglomerate, să faci puţin window-shopping, să observi oameni şi locuri şi să te bucuri de tot ce îți oferă orașul. Singura problemă e că sunt atât de multe lucruri de făcut…

Parcă odată cu venirea toamnei, New York-ul se animează şi viaţa lui culturală te prinde din urmă, te ia prin surprindere şi te aruncă într-un vârtej de experienţe unice pe care orice om trebuie să le încerce măcar o dată. Până la urmă, New York-ul este un oraş pe care îl vizitezi pentru experienţele inedite de care poţi să ai parte.

Dacă vrei să te bucuri de coloritul toamnei în mijlocul naturii, atunci trebuie să vizitezi Central Park-ul. 350 de hectare de pădure, cărări, lacuri, iazuri şi pajişti exact în mijlocul oraşului. Parcul este superb atunci când frunzele încep să-şi schimbe culoarea, îmbrăcându-şi hainele de toamnă în nuanţa lor ruginie, invitându-te la plimbări lungi în jurul lacului Jacqueline Kennedy Onassis, plimbări cu barca învăluite în romantism sau chiar după-amieze de leneveală lângă fântâna Bethesda.

central park new york

Dacă moda te-a adus pe aceste meleaguri îndepărtate, nu trebuie să ratezi Fashion-Week. De două ori pe an, unii dintre cei mai mari designeri ai lumii se întâlnesc să-şi prezinte noile colecţii. Ediţia din această toamnă s-a centrat pe piesele a 80 de creatori de modă care şi-au prezentat colecţiile pentru vară 2015. Nume precum Ralph Lauren, Anna Sui, Carolina Herrera, Nicole Miller, Tommy Hilfiger sunt doar câteva din zecile de celebrităţi, din această lume a modei, care au participat anul acesta la Fashion-Week.

fashion week new york

Dacă ai călătorit pe un alt continent pentru experienţe unice şi nemaintâlnite, atunci trebuie să asiști la parada Macy de Ziua Recunoştinţei. Această paradă este genul de eveniment la care trebuie să iei parte măcar o dată în viaţă. Un spectacol în aer liber, de trei ore care se întinde pe 3 kilometri, de-a lungul Central Park şi Sixth Avenue. O paradă grandioasă care celebrează Ziua Recunoştinţei într-un mod cu totul diferit. Aici, ai ocazia să vezi gigantele personaje ale paradei cum prind viaţă în faţa ochilor tăi.

macys thanksgiving parade

Indiferent care este motivul pentru care ai în minte o excursie în „The Big Apple”, trebuie să te duci măcar o dată la o piesă de pe celebrul Broadway. Vara este de obicei un sezon mai puţin animat pentru Broadway, dar asta se schimbă odată cu venirea toamnei, când premierele îşi anunţă furtunoase apariţia în fiecare săptămână.

Dacă eşti pasionat de cultură, atunci Met (Muzeul Metropolitan de artă) este unul din obiectivele principale pe care trebuie să le vizitezi. Cu o colecţie mai mare de două milioane de opere de artă, Met oferă şi celor mai capricioşi adoratori de artă un deliciu cultural. Expoziţiile ce se anunţă toamna asta includ arta asiriană, o expoziţie comemorativă El Greco, bucăţi din arta olandezului Bartholomeus Spranger şi nu numai. După ce te-ai plimbat prin galerie, neapărat trebuie să îţi îndrepţi paşii spre grădina de pe acoperiş unde te poţi bucura de o cafea sau … un martini.

the met new york

 

Sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.