Paradisul pierdut: Zanzibar

0

Bijuteria Africii, Zanzibarul, este insula unde rămăşiţele trecutului se împletesc armonios cu atmosfera, multiculturalitatea şi cu locuitorii foarte prietenoşi.

Insula exotică şi magică din oceanul Indian, este destinaţia ideală pentru o escapadă mai puţin obişnuită. Plajele ei cu nisip alb şi fin ca făina şi apa oceanului de un albastru smarald fermecător, fac din această insulă să fie una pentru care mulţi ajung să ofteze atunci când visează cu ochii deschişi.

plaja zanzibar

Tărâm al mirodeniilor, Zanzibarul mai este cunoscut şi sub denumirea de Insula Mirodeniilor, locuitorii ei fiind renumiţi în întreagă lume pentru scorţişoara, nucşoara şi piperul lor negru.

Coasta Zanzibarului este una dintre cele mai bogate zone atunci când vine vorba de viaţa marină de care te poţi bucura ca turist. În partea de nord a insulei, eşti întâmpinat de apă cristalină, caldă şi plaje albe şi fine pe care te poţi plimba kilometri întregi fără să te plictiseşti de priveliştea exotică şi nemaîntâlnită. Aici, mai exact în satul Nungwi, este sanctuarul broaştelor ţestoase. În fiecare an, secularele broaşte ţestoase ies la mal pentru a depune ouă în nisip ca mai apoi să-şi poată continua veşnica lor călătorie. Voluntari din întreagă lume îşi petrec timpul aici ajutând micile broscuţe să îşi găsească drumul spre apă.

oameni plaja zanzibar

În partea de est a insulei, ziua începe cu un colorit extraordinar, o combinaţie între roz şi albastru pal cu razele soarelui ridicându-se agale dintre valuri. Apa caldă a oceanului Indian este ideală pentru viaţa marină tropicală de-a lungul recifului de corali, printre stânci şi epave … o zonă numai bună de scufundări sau snorkelling. Paje, Jambiani şi Michamvi sunt doar câteva nume de locuri de explorat pe coasta de est. Refluxul lin al oceanului scot la iveală lagune pline cu steluţe de mare şi arici de mare, pe când fluxul este numai bun pentru binecunoscutele sporturi acvatice ca şi kitesurfing, canotajul şi altele.

corali zanzibar

Dacă ajungi în sudul insulei vei da inevitabil peste satul Kizimkazi, casa delfinilor sălbatici. În fiecare an între martie şi iulie, delfinii se întâlnesc aici pentru a se pregăti pentru migrarea anuală iar localnicii profită de această ruta a lor şi închiriază bărci care îi duc în larg ca să poată înota cu ei. După o dimineaţă de înotat, îţi poţi petrece liniştit restul zilei încercând mâncarea tradiţională care se bazează pe fructe de mare şi pește sau poţi pur şi simplu să te bucuri de plajele albe la umbra unui palmier.

barci zanzibar

Stone Town, capitala insulei Zanzibar, domină coasta de vest şi este plin de hoteluri, restaurante şi baruri dar, cu toate acestea, poate oferi şi oaza de linişte pe care mulţi o căutăm în concediu… Plaja principală a Stone Town-ului începe să se animeze la primele raze ale soarelui atunci când pescarii se întorc din larg cu pradă proaspătă şi barurile de pe plajă încep încet încet să se umple cu turişti. La sfârşitul zilei toată lumea se adună pe malul oceanului pentru a urmări un apus de soare romantic care străluceşte portocaliu şi roşu pe cerul African.

Zanzibar este fără îndoială una dintre cele mai frumoase insule din oceanul Indian, dacă nu chiar din lume. Un secret pe care doar călătorii experimentaţi îl cunosc şi o zonă care nu a ajuns să fie supra saturată de turismul în masă, unde tradiţia încă tronează.

femeie zanzibar

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.