O vacanţă altfel

0

Despre sailing. Despre pasiune și vacanțe memorabile

SailingPass este un concept creat cu pasiune şi din pasiune pentru oamenii care vor o alternativă la vacanţele de până acum, care vor să încerce ceva nou, dar şi pentru cei care au prins deja gustul unei vacanţe la bordul unui yacht cu vele. Iată că puteti să descoperiţi noi destinaţii şi locaţii, insule, golfuri, plaje şi porturi la care nu aţi avut acces până acum.

Integrare în brandul SailingPass  

“Scopul nostru este de a face cunoscut şi românilor acest tip de petrecere a timpului liber. Este diferit pentru fiecare dintre noi, putem să îl denumim vacanţă, putem să îl definim ca un sport, poate fi considerată o evadare din cotidian sau o modalitate de a-ţi încerca limitele dacă asta îţi doreşti. Realitatea este că e mult mai accesibil decât cred majoritatea şi ne dorim să încercaţi şi o astfel de vacanţă. S-ar putea să vă placă mai mult decât aţi fi crezut” ne spune Rolland Szabo.

Sailingul, navigația de agrement, sunt termeni care în România încă sunt la stadiul de cercetare şi oamenii cred că poți avea o vacanţă pe yacht doar dacă ai foarte mulţi bani. Din lipsă de curaj şi informare, nu știu de unde să apuce acest subiect şi ajung să evite o astfel de vacanţă tocmai pentru că nu ştiu că se poate naviga la costul unui concediu normal dar vizitând mai multe insule şi locuri în cursul unei săptămâni. Dar suntem de asemenea fericiţi să aflăm că lucrurile se îndreaptă spre bine şi că acest tip de vacanţă se dezvoltă mai încet, ce-i drept, dar tot mai mult.

SailingPass

Să visam puțin

Te-ai gândit vreodată, să te trezești pe yacht, într-o lagună ruptă din paradis? Cum sună să navighezi toată ziua printre insule, să ai parte de cele mai diverse peisaje, să savurezi băutura preferată la bordul vasului în timp ce te bucuri de briza mării? Şi seara să acostezi în porturi mici sau mari, să te aşezi la cele mai cochete şi bune restaurante de unde să admiri apusul de soare, zâmbind mulțumit de ziua care tocmai a trecut?

O vacanţă pe yacht înseamnă probabil ceva nou pentru tine. Este o variantă accesibilă la vacanţele clasice. Dar o să îți placă, suntem siguri de acest lucru, pentru că:

  • ai acces la plaje izolate şi la golfuri unde poţi să înoți şi să te bucuri de peisaje pe care nu le vei uita;
  • pe punte este mereu vânt şi soare şi te poţi bronza aşa cum îţi doreşti;
  • faci plajă în mijlocul mării, pe yacht – cât de cool poate să fie asta?;
  • în fiecare zi poţi avea o destinaţie nouă, gata pentru a fi explorată;
  • apă limpede şi curată cât vezi cu ochii;
  • vedere la mare tot timpul;
  • mic dejun, prânz şi cină cu vedere spectaculoasă, acolo unde îţi doreşti;
  • petreceri private cu muzică bună direct la tine pe yacht;
  • linişte şi intimitate atunci când ai nevoie, pentru simplul fapt că ai posibilitatea să te opreşti atâta vreme cât tu, echipajul şi ambarcaţiunea sunteţi în siguranţă;
  • vei vedea apusuri de soare magice cu o explozie cromatică unică.

SailingPass

Chiar dacă nu aţi mai fost niciodată pe un yacht, nu vă faceţi griji – există un început pentru toate. Te poţi bucura de acest tip de vacanţă pentru că velierele sunt dotate cu toate facilităţile necesare pentru a fi comod şi pentru a te simţi cât mai bine. Aceste ambarcaţiuni sunt atât un mijloc de transport cât şi o “casă pe apă” timp de o săptămână. În interior, spaţiul este limitat, însă compartimentat foarte bine, existând totuşi loc pentru ca toţi cei de pe vas să se simtă confortabil. Referitor la “răul de mare” este de fapt un rău de mişcare – o tulburare medicală care afectează unele persoane atunci când sunt supuse la mişcare, în timpul unei călătorii cu un mijloc de transport. Majoritatea celor care au rău de mare reuşesc să diminueze simptomele (uşoare sau mai grave în funcţie de fiecare persoană în) cu medicamente speciale sau prin alte metode: brăţări speciale, navigarea yachtului, privirea orizontului, ghimbir, alimente uscate. Oricum, de regulă după o zi sau două organismul se obişnuieşte cu mişcarea şi simptomele se diminuează sau dispar.

SUMMER COOL AGENDA

Echipa SailingPass a pregătit multe surprize plăcute anul acesta şi suntem siguri că cel puţin o rută din cele pregătite ţi se potriveşte. Aşadar, i-am întrebat pe unde se hazardează velierele cu steagul SailingPass anul acesta şi am primit următorul răspuns de la Lidia Georgiu – skipperiţa din echipa SailingPass:

“Avem grijă de vacanţa voastră până în cel mai mic detaliu, de aceea suntem atenţi la toate recomandările făcute şi preferăm să le încercam noi înainte, pentru a putea fi siguri de calitatea serviciilor oferite. Începem anul 2017 cu organizarea cursurilor pentru licenţa B şi C din lunile Martie şi Mai în Croaţia şi ne încălzim pe mare câteva zile cu “1 Mai Marinăresc” într-o locaţie de vis, dar deschidem sezonul oficial de vară cu vacanţa din luna Iunie (perioada 17-30) cu ruta Magic Islands of Italy – şi vom naviga pe ruta Sardinia, Sicilia şi fascinanta insulă Capri. Continuăm cu luna Iulie unde vacanţa de o săptămână va fi sub numele de Sailing FUN în Grecia (perioada 15-22 Iulie) insulele Sporade – ruta specială pentru tineri dornici de distracţie şi explorare, unde vom vizita superbele insule cu apă cristalină Skiathos, Skopelos, Alonissos şi Kyra Panagea. Pentru luna August am pregătit în Croaţia ruta Family Sailing – special pentru familiile cu copii – insulele Pakleni, Parcul Naţional Lastovo, Solta Island sau Vela Luka, fiind câteva dintre locaţiile pe care le vom bifa. Încheiem sezonul cald cu Muntenegru în Septembrie, vizitând Golful Kotor, parte a patrimoniului UNESCO, cetăţile Budva, Bar şi Ulcinj unde putem savura un peşte de apă dulce sau apă sărată la întâlnirea fluviului cu marea. Avem rezervate pentru toate rutele veliere frumoase, într-o stare excelentă, fiind dotate cu echipament profesional de navigare şi comunicare, având 4 sau 5 cabine. Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări şi detalii legate de yachturi, politica de anulare, plată, sosire, plecare, viaţa pe yacht. Ne face plăcere să oferim detalii, pentru că ştim cât de important este ca totul în vacanţă să fie așa cum ne-am imaginat, de aceea vă încurajăm să ne întrebaţi şi noi vă răspundem cu plăcere”.

Iată că avem din ce în ce mai mult şi în Romania, o alternativă la bine cunoscutele vacanţe clasice, că ne putem bucura de plajă şi golfuri cu apă turcoaz, navigând printre insule alături de prieteni, totul de la bordul unui velier – care îţi dă o libertate extraordinară. Şi ştiţi ce se spune? Că dă dependenţă, şi că după o vacanţă încheiată, îţi vei dori încă una, tot cu un velier.

“Acest tip de vacanţă nu este dezvoltat foarte bine în România şi noi vrem să promovăm aceste servicii cât de mult putem, pentru ca oamenii să ştie că pot alege şi o vacanţă pe mare. Şi pot face acest lucru fiind convinși că au de unde alege, aici mă refer la servicii, prețuri, destinaţii, veliere, perioade – şi că pot obţine toate informaţiile necesare înainte de a ajunge la locul de îmbarcare. Sunt rute diferite, pregătite şi bine documentate înainte, tocmai pentru că ne dorim ca serviciile noastre să fie de cea mai bună calitate, aşa ca şi cum le-am recomanda pentru familia noastră. Plus că după o astfel de vacanţă vrem ca fiecare persoană care a ales acest tip de petrecere a concediului să fi obţinut o combinaţie optimă de încărcare pozitivă, de relaxare, explorare, navigaţie şi chiar aventură – adică să fie o experienţă de neuitat”, ne informează Rolland Szabo.

Încearcă senzația unei vacanțe pe mare, împreună cu familia sau prietenii într-o călătorie de poveste.  Suntem aici să te ajutăm să faci cele mai bune alegeri!

sail@sailingpass.com | www.sailingpass.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.