Côte d’Azur – destinaţia de vacanţă de care ai nevoie vara asta

0

Închide ochii, lasă-te pe spătarul scaunului şi imaginează-ţi cum paşii ţi se afundă în nisipul auriu şi cald, cum mirosul de apă sărată îţi inundă nările, cum briza îţi atinge încet pielea şi îţi răscoleşte părul, cum pescăruşii te cheamă să te duci şi mai aproape… Acum, imaginează-ţi cum picioarele tale fierbinţi ating apa şi cum preţ de o secundă îţi vine să te tragi înapoi, dar sentimentul de răcoare te copleşeşte şi te trezeşti păşind şi mai departe. Soarele îţi mângâie pielea în timp ce Mediterana îţi răcoreşte corpul înfierbântat. De departe auzi jocul unor copii şi vezi cu coada ochiului un cuplu care-şi declară dragostea pe malul mării… te simţi ca în Paradis şi mai că îţi vine să te ciupeşti. Poate fi asta o experienţă adevărată?

Acum deschide ochii! Cum ar fi dacă experienţa aceasta ai trăi-o în concediu? Dacă îţi doreşti să vizitezi un loc plin de istorie, care să te ţină ocupat în zilele în care nu vrei să mergi la plajă, atunci Coasta de Azur e ceea ce cauţi.

Mulţi au fost cei care i-au călcat plajele. Grecii, romanii, lorzii bogaţi, staruri de cinema şi milioane de turişti. Cei mai mulţi aveau în gând doar să viziteze ţinutul dar între timp şi-au schimbat planurile şi au rămas pentru mai mult timp. Unii pentru câteva săptămâni, alţii pentru mai multe luni sau chiar o viaţă întreagă. Au fost captivaţi iremediabil de luminozitatea coastei, fermecaţi de mirosurile ei şi vrăjiţi de gustul măslinelor, al vinului cât şi al legumelor proaspete şi suculente. Toate acestea, plus şansa de a-şi scufunda degetele în marea de culoarea turcoazului au fost definitorii pentru un sejur prelungit. De-a lungul timpului, Coasta de Azur a evoluat, pregătită mereu să facă faţă celor mai capricioase cerinţe, transformându-se încet, încet într-un paradis jucăuş şi pe alocuri obraznic care te aşteaptă să-l descoperi. Arta este un cuvânt cheie care defineşte acest mic colţişor de rai, punându-ţi în cale numeroase galerii şi muzee. Strada cea mai fashionable, Promenade des Anglais, este adesea descrisă ca fiind Champs-Elysees-ul întregii Riviera.

De la plaje până la satele răsfirate printre munţi, de la grădini luxoase până la munţii atât de faimoşi pentru peisajele oferite, de la insule retrase până la biserici vechi de secole, Coasta de Azur te invită să o iei la pas prin istorie şi frumuseţe şi să o descoperi aşa cum a fost ea dintotdeauna, misterioasă şi fermecătoare.

În Nice, îţi recomandăm să vizitezi MAMAC- Muzeul de Artă Modernă şi Artă Contemporană, în Antibes, Muzeul Picasso te aşteaptă să te uimească iar în Monaco, nu trebuie să ratezi Muzeul Oceanografic. Pe întregul coastei poţi să alegi resortul care se mulează cel mai bine pe ceea ce vrei să faci: Hyeres cu ai săi palmieri pentru o relaxare de zile mari, Le Lavandou pentru familii, St-Raphael dacă vrei să petreci serile în plimbări pe faleze interminabile sau faimosul St. Tropez pentru o viaţă de noapte aşa cum nu ai mai văzut.

În fiecare oraş îţi recomandăm să te plimbi printre tarabele lor, unde să guști din faimoasa lor socca, pan bagnat dar şi lămâile Menton pe care le poţi îndulci cu un pahar de vin Bandol.

Dacă te hotărăști să vizitezi acest ţinut fermecător care abundă în atracţii, locuri apreciate de mâncat cât şi plaje rupte parcă din rai, poate că cel mai bine e să-ţi cumperi doar un bilet dus, cu siguranţă vei dori să-ţi prelungeşti concediul.

Dacă te încântă ideea unui concediu pe Coasta de Azur, dacă vrei ca din 29 august să îţi cufunzi picioarele în apa caldă a Mediteranei şi să prinzi cele mai frumoase apusuri de soare, atunci trebuie să știi că cea mai bună ofertă a acestei veri o găsești la Agenţia de turism Ultramarin. Poţi afla mai multe informaţii de pe site-ul lor www.ultramarintm.ro sau făcându-le o vizită la sediul agenţiei, aflată în zona centrală.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.