Cele mai misterioase locuri din România

0

România fascinează atunci când este vorba de locuri stranii, încărcate de mister şi necunoscut. Aici, şi astăzi, legendele transmise din generaţie în generaţie trăiesc în armonie perfectă cu prezentul. O lume întreagă a auzit de legendele legate de trecutul întunecat al celui cunoscut drept Dracula, dar pe lângă aceste poveşti sub lună plină şi castele de odinioară, oare câte s-au mai spus?

Peştera Polovragi

Se spune că în această peşteră, din munţii Olteniei, situată pe teritoriul comunei Polovragi din judeţul Gorj, dacii se închinau liderului spiritual Zamolxis, iar vracii prelucrau o plantă rară numită “polovragă”, pe care o întrebuinţau oamenilor ca remediu împotriva bolilor, de orice fel. De-a lungul timpului, diverse legende s-au ţesut în jurul peşterii Polovragi. Conform spuselor, în adâncurile ei ar exista comori ascunse, iar cei care s-au aventurat în căutarea lor şi au tulburat liniştea locului, au dispărut. Oare blestemul lui Zamolxis încă veghează asupra adâncurilor? se întreabă localnicii. Speologii au explorat de-a lungul timpului 10 km, însă peştera pare a fi mult mai lungă iar zvonurile despre tunelul astupat de vremuri prin care se făcea legătura cu cetatea Sarmisegetusei nu au fost confirmate. Acum peştera este deschisă publicului, însă doar parţial.

pestera polovragi

Pădurea Hoia – Baciu

A fost denumită “Triunghiul Bermudelor al României” fiind inclusă în topul celor mai înfiorătoare şi misterioase locuri din Europa, conform cotidianelor din străinătate. Se află în inima Ardealului, Cluj Napoca. Există legende urbane, discuţii, zvonuri legate de fenomenele paranormale care au loc în adâncurile pădurii. Multe poveşti s-au scris, mult s-a discutat pe marginea subiectului şi din ce în ce mai mulţi cercetători sunt atraşi de “necunoscutul” din Pădurea Hoia – Baciu. Aceasta continuă să fascineze, datorită martorilor oculari şi chiar a fotografiilor. Fenomene din cele mai stranii, senzaţii fizice inexplicabile, umbre, voci, chipuri umane, se pot observa, spun cei care au păşit pragul straniei păduri. Acestea sunt în mod clar evidente, fiind necontestate chiar şi de cei mai sceptici oameni de ştiinţă. O poartă spre alte lumi?

padurea hoia baciu

Balta Vrăjitoarelor

În apropiere de Bucureşti, un alt loc înconjurat de legende care uimesc, înspăimântă dar în acelaşi timp fascinează. Este doar un petic de apă, de o adâncime de numai 1 metru şi jumătate, despre care localnicii spun însă că ar fi fără fund, iar orice obiect aruncat acolo dispare fără urmă. Oare la fel s-a întâmplat şi cu tonele de moloz aruncat aici de autorităţile din perioada comunistă, după cutremurul din anul 1977? Au dispărut. Pentru a practica diverse ritualuri, vrăjitoarele se strâng aici în noaptea de Sânziene, Sf. Andrei şi Sf. Gheorghe. Conform spuselor localnicilor, aici este locul în care a fost decapitat Vlad Ţepeş, iar toate întâmplările bizare pot avea legătură cu intruşii care îi invadează teritoriul, deranjându-i astfel spiritul.

balta vrajitoarelor

Cetatea Poenari

Fiind denumită “cuibul de vulturi al vitejilor de demult”, a fost construită în secolul XII, abandonată, iar apoi reclădită de către Vlad Ţepeş, odată cu venirea sa la tron. Legătura cu persoana lui Ţepeş, o învăluie instantaneu în mister, fiind plasată pe locul 5 în topul celor mai bântuite locuri din lume. Echipa serialului Ghost Hunters International a studiat cetatea, alături de alte televiziuni, descoperind stranii interferenţe cu alte lumi, sunete misterioase şi alte activităţi paranormale. Pentru a ajunge la cetate, trebuie urcate 1480 de trepte, dar experienţa este incredibilă.

cetatea-poenari-2

Vârful Gugu

Se află în munţii Godeanu, în apropierea masivului Retezat, la o altitudine de 2291 de metri. O zonă enigmatică, încărcată energetic, care se leagă de vechii noştri strămoşi, dacii, vizitată de turişti din toată lumea, dornici să ia parte la fenomenele neobişnuite care au loc la diferite ore din zi. Vârful muntelui dispare, spun legendele. Acesta este amintit şi de Victor Kernbach în lucrarea sa “Enigmele miturilor astrale”, care denumeşte această zonă “centrul unuia dintre punctele esenţiale cu energie ale planetei”. Liderul spiritual al Dacilor, Zamolxis, ar fi locuit pe vârful muntelui, fiind considerat pe vremea de mult apusă, un loc sfânt.

varful gugu

text: Adelina Stoiconi

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.