Around the world with ExpLovers – Republica Dominicană

0

Republica Dominicană este o țară insulară din America Centrală, în nordul Mării Caraibilor, situată în partea de est a insulei Hispaniola. Această insulă a fost numită imediat după descoperire de către Cristofor Columb La Española, în românește: Mica Spanie, datorită faptului că a fost declarată cel mai frumos pământ din Lumea Nouă. Republica Dominicană are capitala la Santo Domingo.

Experiența ExpLovers

Pentru că mulți dintre voi ne-ați întrebat de ce am ales Republica Dominicană ca destinație de vacanță, ne-am dorit să vă arătăm multitudinea de posibilități ce le oferă această minunată insulă. La început și noi am fost sceptici dar cu cât am căutat mai multe informații, cu atât ne-am dorit mai mult să ajungem acolo. De la plaje idilice și păduri tropicale, cultură și istorie impresionată, la activități distractive și mult, mult soare. Iată așadar, lucrurile pe care noi le-am descoperit:

republica dominicana

Totul a pornit de la realizarea unei liste cu activitățile și excursiile pe care le dorim să le realizăm. De această dată am apelat la agentul de turism din cadrul hotelului deoarece într-o țară din America Centrală nu poți realiza excursiile pe cont propriu. Acesta ne-a prezentat avantajele și dezavantajele fiecărei excursii în parte și ne-a oferit siguranța de care aveam nevoie.

Unul dintre motivele pentru care am ales Republica Dominicană ca și destinație de vacanță a fost Insula Saona, o rezervație naturală de o frumusețe aparte. Plaje idilice cu nisip cremos, apă turquoise, palmieri sălbatici, pustietate și steluțe de mare. Totul a fost ca un vis. Am ales să mergem în acest paradis printr-o excursie privată cu maxim 15 persoane pentru a ne bucura de intimitate și liniște. Membrii echipajului au fost foarte amabili și au făcut tot posibilul să ne simțim foarte bine: de la cocktailuri pe plajă, gustări pe drum și muzică tradițională până la prânz romantic pe plajă privată cu un meniu delicios. Pentru acest gen de excursie se plătește mai mult dar merită. Este o experiență unică!

De fiecare dată când mergem într-o destinație nouă, dorim să descoperim cultura și obiceiurile oamenilor. De la plantații de banane și vanilie, culturi de cafea și cacao, la trabucuri, muzica și viața simplă. Toate le-am descoperit printr-o plimbare în insulă. Am umblat prin satele tradiționale și am pătruns într-o gospodărie dominicană. Acolo am servit ceai de cacao, am băut Mama Joana – băutură tradițională realizată din rom, miere și ierburi naturale, am cunoscut o familie de băștinași care ne-au arătat cum trăiesc ei. Despre asta este vorba când călătorești: gusturi, simțuri și trăiri noi. Ceea ce ne-a impresionat foarte mult a fost energia pozitivă debordantă a dominicanilor.

Nu puteam uita de gastronomia dominicană care are foarte multe de oferit. Preparatul cel mai popular se numește „La Bandera” (steagul) și conține 3 ingrediente de bază: carne, fasole roșie și orez. Este absolut delicios și trebuie să-l încercați! De asemenea bananele fripte sunt un must try.

republica dominicana

Lista de activități interesante în Republica Dominicană este interminabilă: înot cu delfinii și rechinii, zbor cu elicopterul, plimbări pe insulă cu mașini boogie, excursii pe plantațiile de cafea și cacao, excursii în capitala Santo Domingo, sporturi nautice, dar și multe activități distractive cu party-uri tematice. Cu alte cuvinte, pe aceasta insulă nu ai cum să te plictisești.

Tips & Tricks

 1. Cetățenii români nu au nevoie de viză pentru a pătrunde în Republica Dominicană. În schimb, este nevoie de pașaport valabil pe o perioadă minimă de 6 luni de la intrarea în țară. Există o taxă de intrare în țară – 10 dolari de persoană. Noi am primit cartonașele respective de la agenție, dar se pot procura și online sau direct în aeroport. De asemenea, în avion veți primi un formular de turist, pe care îl veți lăsa tot la vamă.
 2. Schimbați banii în dolari americani. Pentru ei dolarul și euro au aceeași paritate.
 3. În ceea ce privește perioada cea mai bună pentru a vizita insula, se spune că Republica Dominicană se bucură de vară eternă, cu o temperatură medie anuală de 25 de grade. Totuși în perioada august – octombrie există riscul de uragane și furtuni tropicale și e mai bine de evitat.
 4. Vaccinarea nu este necesară. În Republică Dominicană nu există focar de malarie sau altă boală tropicală infecțioasă.
 5. Dacă aveți posibilitatea de a alege, nu zburați cu CondorAir. Dintre toate companiile cu care am zburat, aceasta a fost cea mai slabă în serviciile oferite. Să nu mai punem la socoteală că, la întoarcere, am zburat cu un avion care nu a fost curățat în urma zborului precedent. Deloc plăcut!
 6. În ceea ce privește cazarea în Republica Dominicană, trebuie să știți că majoritatea hotelurilor sunt situate cu deschidere la Oceanul Atlantic. Așadar, dacă doriți să vă bucurați zilnic de frumusețea Mării Caraibilor, trebuie să vă cazați în sudul insulei.
 7. Mergeți pe insula Saona cu un grup restrâns; dacă veți merge în grupuri de sute de persoane, vă vor lăsa doar în mijlocul mării și nu veți acosta pe țărmul insulei.

republica dominicana

Curiozități

 • Cristofor Columb a debarcat prima dată pe insulă la 14 septembrie 1494, în a doua expediție, și a numit-o “Bella Savonesa”· (Savoneasca cea Frumoasă)
 • Republica Dominicană este singura țară din lume care are imaginea Bibliei pe steag.
 • Stilul de muzică “merengue” a fost inventat în Republica Dominicană.
 • Insula Saona are o populație de 500 locuitori

Un cocktail de cultură, istorie și frumusețe naturală. Acestea sunt cuvintele care ar caracteriza cel mai bine Republica Dominicană. Să nu mai punem în discuție multitudinea activităților ce vor face din sejurul petrecut aici, unul de neuitat. Așadar, Republica Dominicană merită rangul de vacanță de vis.

republica dominicana

Ne vedem numărul următor cu o nouă destinație de vis pentru că, nu uitați: viața e prea scurtă să mergem de două ori în același loc! Kisses, ExpLovers!

Text: Lavinia Luchian
Foto: Alex Hreniuc

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.