7 remedii eficiente împotriva mahmurelii

0

Dacă vara asta se anunţă ca fiind una incendiară şi dacă ţi-am făcut poftă cu una din locaţiile pe care ţi le-am detaliat în articolul anterior, atunci cu siguranţă o să te loveşti de cel puţin o zi de mahmureală de zile mari. Ca nişte prieteni ce suntem, am pregătit pentru tine câteva remedii pentru mahmureala de a doua zi. Poate ar trebui să reţii măcar una din ele ca să fii pregătit, şi de ce nu, să scutești o zi de stat în repaus… zi pe care o poţi petrece aşa cum se cuvine.

Deci, te-ai petrecut de la apus până la răsărit şi acum plăteşti pentru asta? Ai bine cunoscutele dureri de cap, ameţeli, greţuri, eşti sensibil la lumină şi sunete? Cât de repede se transformă distracţia de aseară într-un coşmar atunci când te loveşti de mahmureală!

Iată 7 remedii eficiente împotriva mahmurelii:

Mahmureala apare atunci când ficatul nostru, şi aşa suprasolicitat, se luptă să elimine cantitatea excesivă de toxine şi substanţe chimice ingerată… din prea mult alcool. Corpul nostru este deshidratat iar senzaţia de oboseală preia conducerea. Practic, printr-o seară de băut peste limită, creezi un mediu intern toxic iar corpul tău te pedepseşte din cauza asta.

  1. Apa

De ce să nu tratăm problema asta încă din faşă? Dacă vrei să eviţi o mahmureală de zile mari, după o noapte de prea multe shot-uri, înainte să te pui în pat, hidratează-te bine. Bea cel puţin o jumătate de litru de apă. Se ştie că mahmureala apare atunci când alcoolul deshidratează corpul … aşa că tratează-te înainte să apară durerile de cap.

2. Pâine prăjită cu banane

Ştiu că sună ciudat combinaţia… dar este una foarte eficientă. Mai ţineţi minte că mamele noastre ne dădeau pâine prăjită atunci când aveam o zi în care ne simţeam rău? Ei bine, grâul este un detoxifiant puternic şi natural. Curăță sângele, ajută la hidratarea organismului şi energizează celulele. Şi banana? Pentru că este bogată în potasiu, ce ajută, ca şi grâul, la menţinerea unui organism hidratat.

3. Murături – zeamă acră

Din popor există un lucru bine ştiut… după o nuntă ce a ţinut trei zile şi trei nopţi, oaspeţii sunt chemaţi în a patra zi la un ospăţ cu zeamă acră. Se pare că lucrul acesta chiar funcţionează. Pe lângă hidratarea care ţi-o oferă o ciorbă cu mult borş, acreala îţi ia din greaţă. Iar murăturile? Păi tot din popor se ştie că a doua zi după o noapte de încălcat limite, cel mai bine te dregi cu un bol mare de murături şi multă apă.

4. Somn

Se pare că somnul este cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci. Trebuie să stai în repaus, să dai organismului tău timpul necesar să se refacă după ce l-ai intoxicat în halul în care ai făcut-o. Dacă te doare capu’, ţi-e greaţă, e prea multă lumină şi musca aia parcă face prea mult zgomot… întoarce-te pe partea cealaltă şi lasă somnul să repare ce ai distrus tu aseară.

5. Ceai de ghimbir

Dacă simţi că te transformi într-un zombie, e timpul să faci cunoştinţă cu minunatele proprietăţi ale ghimbirului. Dacă nu îţi place gustul înţepător… nici o problemă, există pastile naturiste din această rădăcină minune. Ghimbirul stimulează sistemul digestiv, pe care ai reuşit să-l dai peste cap aseară şi te scapă de senzaţia de greaţă.

6. Apa din nuca de cocos

Eu personal nu am încercat niciodată acest remediu, dar mulţi se jură că este unul dintre cele mai eficiente. Pe lângă faptul că este extraordinar de hidratantă, apa din nuca de cocos are mai mult potasiu decât bananele- care este secretul unei ameliorări considerabile în cazul mahmurelii.

7. Prevenţia

Până la urmă eşti adult şi responsabilitatea ar trebui să fie într-un cotlon al minţii tale. E bine de ştiut că o bere (un pahar de vin sau un shot) este metabolizată de organismul tău în 60-75 de minute. Asta înseamnă că, dacă te rezumi la o singură băutură pe oră, a doua zi nu ar trebui să suferi de mahmureală… cel puţin nu un caz la fel de grav ca şi când ai fi băut într-una fără să îi laşi loc ficatului să-şi facă treaba.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.