7 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să pleci într-o excursie în America de Sud

0

În ultimii ani, America de Sud a ajuns să fie una dintre cele mai vânate destinaţii de vacanţă. Continent al aventurilor, al culturilor băştinaşe şi coloniale, al mâncării bune, al fotbalului, vinului şi al cafelei, împânzit cu plaje şi jungle, inundat de muzică, dans şi pasiune.

Dragoste la prima vedere!… Poate familiaritatea culturii latine amestecată cu istoria locală, poate localnicii, poate fiestele şi carnavalurile … Oricare ar fi motivul, reîntoarcerea va fi cu siguranţă un must în viitorul apropiat.

Dacă vrei să planifici o escapadă pe continentul Americii de Sud, trebuie să ştii câteva lucruri… mai ales dacă vrei să ai o vacanţă reuşită şi să laşi elementul surprizei pe când descoperi minunăţiile ce te aşteaptă în această lume viu colorată.

1. Viza

Din păcate nu am ajuns încă în acel moment din istoria omenirii în care să călătorim după placul inimii noastre în orice colţişor al lumii. Pentru o vizită în America de Sud ai nevoie de o viză de turist. O agenţie de turism de încredere te poate ghida prin paşii pe care trebuie să-i urmezi.

2. Sănătatea înainte de toate

Dacă nu vrei să te pricopsești cu febra galbenă şi alte maladii înfricoşătoare, sfatul medicului este să-ţi faci vaccinurile necesare acestei călătorii.

3. Planificarea excursiei

Nu are rost să te chinui să cucereşti acest continent în stil spaniol. Părţi din America de Sud pot fi explorate cu uşurinţă în mici excursii. Poate o soluţie ar fi să alegi o zonă, un oraş sau poate doar anumite părţi din câteva oraşe… să apuci să te bucuri din plin de tot ce pot să-ţi ofere. Aşa că, alege ce vrei să vezi şi să faci şi planifică în detaliu.

4. Fereşte-te să ieşi în evidenţă

Nu pot să te mint şi să-ţi spun că este cel mai sigur şi paşnic loc de pe pământ. Până la urmă, America de Sud are o reputaţie când vine vorba de infracţiuni, jafuri armate chiar şi răpiri. Nu te speria, dacă ai puţină grijă te poţi feri de toate aceste aspecte negative. Nu te afişa cu bijuterii scumpe şi încearcă să nu atragi prea tare atenţia asupra ta prin ţinute luxoase. Când vine vorba de portofelul cu bani, mai bine îl ţi ferit de privirile celorlalţi, iar seara, cel mai potrivit ar fi să eviţi străduţele mici, întortocheate şi… întunecate.

5. Învaţă puţin limba nativă

Înainte să pleci într-o călătorie atât de îndepărtată, ideal ar fi să înveţi puţin din limba nativă. Te poţi descurca şi cu engleza, dar poţi pierde conversaţii bune cu oameni de calitate dacă nu şti măcar câteva noţiuni elementare.

6. Mijloacele de transport în comun sunt foarte la îndemână

Ca mijloc de transport, autobuzul este prietenul tău, fără doar şi poate. Avioanele interne sunt scumpe, trenurile vin rar, dar autobuzele sunt ieftine, de obicei confortabile şi de încredere… aşa ai ocazia să petreci şi puţin timp printre localnici. Doar ai grijă la staţiile de autobuz noaptea (vezi nr. 4!).

7. Vestimentaţia corespunzătoare

Nu uita că te duci într-un loc cu o climă tropicală. Hainele trebuie să fie de aşa natură. Acum e cald şi peste 10 minute poţi să te trezeşti prins într-o ploaie toridă de zile mari. Cel mai bine este să iei cu tine haine subţiri, confortabile şi care se usucă repede. Dacă eşti o fire mai sportivă, atunci ia-ţi haine după care să nu-ţi pară rău că le murdărești sau rupi.

Ultimul şi cel mai important sfat… deconectează-te de viaţa aglomerată de zi cu zi şi lasă-te purtat pe valurile unei culturi cu totul diferită.

text: Adelina Stoiconi
sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.