6 locuri misterioase pe care NU ai voie să le vizitezi

0

Svalbard Global Seed Vault / Banca Mondială de semințe Svalbard

Banca Mondiala de seminte Svalbard

Banca Mondială de Semințe Svalbard este un loc uriaș, foarte securizat, situat în Norvegia pe insula Spitsbergen, lângă Longyearbyen, la o distanță de 1.300 de kilometri de polul nord. Guvernul norvegian a cheltuit aproape 45 de milioane de dolari americani pentru a construi această bancă de cereale ce depozitează peste 10.000 de mostre de semințe pentru 300 de specii de plante diferite. Acest loc există pentru siguranța semințelor din alte bănci de gene în perioade de criză. Ar fi extraordinar să se poată vizita interiorul unui astfel de loc, însă accesul persoanelor neautorizate este strict interzis.

Mezhgorye

Mezhgorye din rusia

Mezhgorye este un orășel închis în Bașchiria, Rusia. Situat în munții Urali, la aproximativ 200 de kilometri în sud-estul Ufei, este un teritoriu închis iar vizitele publice nici nu intră în discuție. Foarte puține lucruri sunt cunoscute în legătură cu acest loc. Zvonurile spun că ar fi vorba despre o instalație nucleară ascunsă, însă nimeni nu a putut confirma asta încă.

Woomera Prohibited Area

Zona interzisa de la Woomera

Zona interzisă de la Woomera este unul dintre cele mai mari locuri de testare al armelor, gestionat de Departamentul de Apărare al Australiei. Din punct de vedere istoric, locația atrage mulți turiști în fiecare an pentru a vizita parcul Missile și Muzeul de Istorie, însă publicul nu poate călca pe zona efectivă de testare.

Jiangsu National Security Education Museum

Jiangsu National Security Education Museum

Acest muzeu chinezesc de obiecte de spionaj conține diferite exponate ca arme deghizate în rujuri, monede goale ce ascund documente sau hărți camuflate în pachete de cărți. Însă, nu vei găsi niciodată străini acolo. Există un semn la intrarea în muzeu care interzice accesul oricăror străini, adică oamenilor fără cetățenie chineză. Statul vrea să-și păstreze obiectele istorice din acest muzeu secrete, indiferent de cât de vechi sunt.

Poveglia

insula Poveglia

Poveglia este o insulă mică situată între Veneția și Lido, în Laguna Venețiană- nordul Italiei. Prin secolul XVI insula a fost în carantină datorită epidemiei de ciumă, iar aproximativ 160.000 de trupuri au fost arse acolo. În secolul XX pe insulă s-a construit un spital pentru boli mentale unde se pare că s-au petrecut lucruri de neimaginat. Astfel, în prezent, Poveglia este considerată una dintre cele mai bântuite insule din lume, iar accesul turiștilor a fost interzis.

Area 51

baza militara area 51

Area 51 este o bază militară aeronautică din Statele Unite ale Americii, situată în Nevada. Informațiile primite de la guvern cu privire la această zonă sunt foarte puține și foarte vagi, iar ca atare, speculațiile nu au încetat să apară. Unele zvonuri spun că ar exista OZN-uri în jurul bazei iar alții, care au avut acces la bază, spun că sunt ținuți extratereștri acolo. Guvernul susține că s-ar dezvolta tehnologii extrem de secrete în zonă, însă nimeni nu poate știi sigur.

text: Ștefana Macovei
sursă: higherperspectives.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.