5 locuri de pe Pământ unde accesul oamenilor este strict interzis

0

Deși situația financiară îți permite orice lux, totuși sunt câteva zone de o frumusețe rară în care turismul este interzis. Cei de la Bright Side au făcut o listă cu cele mai cunoscute și misterioase locuri în care este interzis să fie pus picior de om.

Surtsey Island

Cauza interdicției: experimente științifice.

locuri accesul interzis

În 1963, în apele Islandei, un vulcan subacvatic a erupt, iar în scurt timp a format o nouă insulă de 2,7 kilometri pătrați. Insula a intrat în atenția oamenilor de știință, urmărind atent evoluția acestui loc. De atunci insula Surtsey, numită după personajul mitologic Surt, liderul giganților de foc, servește doar în scopuri științifice și este o zonă restricționată pentru turiști.

Ilha da Queimada Grande

Cauza interdicției: șerpi periculoși.

locuri accesul interzis

Ilha da Queimada Grande este situat la 35 de km de coasta Braziliei și arată ca un adevărat paradis. S-ar putea plăti pentru o călătorie pe această insulă cu viața pentru că este plină de șerpi veninoși: pe o suprafață de 0,43 kilometri pătrați este estimat un număr de 4.000 de șerpi. Sunt șerpi periculoși precum bothrops insularis sau golden lancehead care au venin de cinci ori mai puternic decât celelalte vipere – când te mușcă mori imediat. De aceea, autoritățile braziliene interzic vizitele în Ilha Grande da Queimada, care este cunoscută și sub numele de Insula Șerpilor.

North Sentinel Island

Cauza interdicției: agresiunea aborigenă.

locuri accesul interzis

Una dintre insulele Andaman din Golful Bengal este casa unui trib de nativi Sentineli. Ei evită orice contact cu civilizația și rezistă cu înverșunare oricărei intruziuni. Acest popor se împotrivește oricărui contact cu lumea exterioară și sunt oamenii rămași practic ”neatinși” de tot ceea ce înseamnă modernizare. Potrivit oamenilor de știință, aborigenii au petrecut până la 60.000 de ani izolați de restul civilizației umane. Acești oameni apără în mod activ teritoriul lor. De exemplu, în 2004 au tras cu săgeți într-un elicopter al Guvernului indian care zbura peste insulă după un tsunami pentru a afla dacă localnicii aveau nevoie de ajutor.

Ise Grand Shrine, Japonia

Cauza interdicției: doar elita are drepturi.

locuri accesul interzis

În Japonia, cel mai important altar din întreaga țară este templul lui Ise Jingu. Templul principal este înconjurat de un gard de lemn mare, iar în interior sunt permiși doar preoții de rang înalt și membrii familiei imperiale. Până în anul 1945 Ise era un loc și mai dificil de accesat: altarul a fost separat de lumea exterioară de râul Miyagawa care simboliza granița dintre tot ceea ce numim comun și pământul sacru. Traversarea râului era strict interzisă pentru călugări deoarece se credea că acest lucru ar duce la încălcarea sfințeniei sanctuarului și ar cauza probleme grave pentru întreaga Japonie.

Gruinard Island

Cauza interdicției: testarea armelor biologice.

locuri accesul interzis

În 1942, guvernul britanic a cumpărat insula Gruinard pentru testarea armelor biologice, în special antrax. În timpul experimentului, s-a constatat că antraxul a poluat teritoriul pentru o perioadă lungă de timp, provocând moartea populației în 95% din cazuri. Până în 1980, insula a fost una dintre cele mai mortale locuri de pe planetă. Abia în 1986 oamenii de știință au făcut “curățenie”, iar insula a fost declarată în condiții de siguranță în 1990. Cu toate acestea, nimeni nu s-a stabilit acolo.

text: Vasile Larisa-Andreea
sursă: brightside.me

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.