10 cele mai periculoase locuri din lume pe care cu siguranţă nu o să vrei să le vizitezi

0

Luată la pas, vom descoperi că planeta noastră este un loc frumos, emoţionant, fascinant care nu încetează o secundă să ne surprindă. Este casă pentru munţi grandioşi, vulcani impresionanţi, râuri măreţe, deșerturi fără sfârşit şi multe alte astfel de minunăţii. Cu toate că trăim pe o planetă frumoasă în toate sensurile cuvântului, nu trebuie să uităm cât de periculoasă poate fi natura.

Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai înfiorătoare şi periculoase locuri din lume. Dacă vrei să-ţi condimentezi concediul cu puţin pericol, atunci aceste locuri sunt pentru tine. Altfel, ai face bine să te fereşti de aceste locaţii.

Death Valley (Valea Morţii), SUA

Dacă ar fi să ne imaginăm Pământul ca o casă, atunci Valea Morţii ar fi cuptorul din ea. Acest deşert deţine recordul pentru cele mai ridicate temperaturi de pe planetă, mai exact, 56.7 grade Celsius. Indiferent cât te crezi de puternic, soarele arzător şi căldura mistuitoare din Valea Morţii te vor epuiza într-o clipită. Fără apă nu ai cum să supravieţuieşti mai mult de 14 ore aici.

Deşertul Danakil, Eritrea

cele mai periculoase locuri din lume

Temperaturi de 50 de grade Celsius, mai mulţi vulcani activi cât şi gheizere care aruncă în aer gaze toxice- un loc mai brutal decât deşertul din Africa, Danakil, nu există pe planeta noastră. Mulţi oameni descriu aceast loc ca fiind “iadul pe Pământ”. Dar cu toate acestea, în fiecare an există o mână de oameni curajoşi care îi calcă pragul şi se bucură de peisajele nemaintâlnite în altă parte. Trebuie să ştii că dacă planifici o excursie în deşertul Danakil, este interzis să te aventurezi fără un ghid cu experienţă pe aceste meleaguri desprinse parcă dintr-un film apocaliptic.

Muntele Washington, SUA

cele mai periculoase locuri din lume

Muntele Washington deţine recordul pentru locul cu cel mai puternic vânt de pe suprafaţa pământului. Viteza cea mai mare înregistrată aici este de 327 km/h. Oricum, vânturile puternice nu sunt cea mai mare problemă aici, ci temperaturile înfiorătoare care pot ajunge chiar sub -40 grade Celsius, dar şi căderi masive de zăpadă… toate adunate fac ca muntele Washington să fie un loc foarte periculos. Chiar dacă înălţimea lui nu este una de speriat (1,917m), Muntele Washington este unul dintre cele mai ucigătoare vârfuri. Încercările la care este supus corpul uman aici pot fi comparate cu uşurinţă cu cele pe care cineva le-ar experimenta pe vârful muntelui Everest.

Vulcanul Sinabung, Indonezia

cele mai periculoase locuri din lume

cele mai periculoase locuri din lume

Sinabung este un vulcan activ situat în Indonezia, pe insula Sumatra. Erupţiile sunt la regula zilei aici, adesea distrugând casele celor care populează insula. Oraşele din apropiere au fost acoperite complet cu lavă şi cenuşă de mai multe ori: în 2010, 2013, 2014 şi 2015. Cea mai recentă erupţie masivă a avut loc în 27 februarie, 2016. Această erupţie a emis un nor de gaz toxic, pietre şi cenuşă la 2500m înălţime… şi nimeni nu ştie ce aduce ziua de mâine.

Iha de Queimada Grande (Insula şerpilor), Brazilia

cele mai periculoase locuri din lume

Ascunsă undeva în largul coastei Braziliei, această insulă este recunoscută ca fiind una dintre cele mai periculoase locuri din lume. Motivul, am putea spune, este destul de simplu: acest loc este plin de unele dintre cele mai veninoase rase de şerpi din lume, Bothrops. Cei care au avut curajul să cerceteze insula spun că aproximativ 5 şerpi / mp populează insula. Mai multe poveşti spun că mulţi dintre cei care s-au aventurat aici au căzut pradă acestor creaturi mortale. Una dintre aceste poveşti îl are ca protagonist pe omul care îngrijea farul de pe insulă care a fost atacat de şerpi şi a murit. Farul de pe Insula Şerpilor a fost de atunci automatizat, iar guvernul Brazilian a interzis vizitarea insulei sub orice formă.

Parcul Naţional Madidi, Bolivia

cele mai periculoase locuri din lume

La o primă privire, acest loc pare unul pitoresc, dar este de fapt unul foarte periculos. De ce? Pentru că găzduieşte una dintre cele mai veninoase şi agresive faune din lume. Dacă intri în contact cu orice plantă ce creşte în acest parc poţi să “te bucuri” de mâncărimi acute, iritaţii, ameţeli. Să nu mai zicem că şi o mică rană aici poate fi infestată într-o clipită cu paraziţi tropicali.

Valley of Death (Valea Morţilor), Kamchatka, Rusia

cele mai periculoase locuri din lume

Peninsula Kamchatka, din estul îndepărtat al Rusiei are propria Vale a Morţii. Nu este departe de faimoasa Vale a Gheizerelor. Aici se găsesc concentraţii mari de gaze toxice care pun în pericol orice organism viu: plantele şi animalele mor foarte repede, în timp ce oamenii care ajung aici încep să se simtă rău, fac febră, acuză ameţeli şi frisoane.

Bikini Atoll, Insulele Marshall

cele mai periculoase locuri din lume

Pierdută undeva în ocean, această insulă pare ruptă din rai, nu-i aşa? Dar nu te lăsa păcălit de priveliştea minunată, deoarece Bikini Atoll a găzduit mai multe teste de armament nuclear ceea ce a transformat pitorescul insulei într-un deşert radioactiv. Locuitorii au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele şi chiar şi în zilele noastre această locaţie este un hazard toxic pentru orice organism viu. Nivelurile ridicate de radiaţii cauzează fără doar şi poate cancer.

Depresiunea Afar, Etiopia

cele mai periculoase locuri din lume

Vulcanul Erta Ale din regiunea Afar, Etiopia, este unul dintre cei mai periculoşi vulcani din lume. Cutremure mici zguduie constant regiunea, lăsând în urma lor creste adânci. Asta se întâmplă deoarece vulcanul conţine două lacuri de lavă în craterul lui. Cantitatea de lavă din vulcan este într-o continuă schimbare, ceea ce cauzează ca pământul să se zguduie constant.

Lacul Natron, Tanzania

cele mai periculoase locuri din lume

Putem spune cu uşurinţă că arată ca un peisaj extraterestru, dar aceste imagini atât de ireale sunt de fapt ale lacului Natron din Tanzania. Crusta de sare alcalină de pe suprafaţa lacului este atât de periculoasă încât toate creaturile care intră în contact cu ea mor instant. Pentru motive evidente, scăldarea în lac este interzisă, iar mirosul puternic de hidrogen sulfurat care este emanat de lac nu te lasă să admiri pentru prea mult timp peisajul.

sursă: brightside.me
cover foto: daniel conway

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.