Un nou concept pe piața auto: automobilele alimentate cu hidrogen

0

Dacă în urmă cu câțiva ani, mașinile electrice păreau de domeniul fantasticului, astăzi le percepem ca o realitate cotidiană. Acest segment al pieței auto tinde să ia amploare, iar clienții sunt tot mai conștienți de contribuția acestora la protejarea mediului. Benzina și motorina sunt resurse limitate și care tind să afecteze aerul pe care îl respirăm, un motiv în plus pentru căutarea de noi soluții.

Mașinile electrice au fost primul pas spre evoluție, dar cercetătorii merg de data aceasta mai departe. După succesul avut cu Toyota Prius, brandul japonez -cel mai mare producător de mașini hibride-, se pregătește să dea lovitura din nou. Recent, la salonul de la Tokyo, a fost prezentată cea mai nouă mașină Toyota, un model pe bază de hidrogen, numit Toyota FCV (Fuel Cell Vehicle).

Automobilul prezentat  va fi lansat pe piață cel mai devreme în 2015, dar prezintă un mare potențial. Spre deosebire de predecesorul său, FCV este o berlină cu o lungime de 4,87 metri,  adresându-se unui public mai larg. Iar pentru cârcotașii care spun că mașinile ecologice au o autonomie scăzută, FCV  asigură o autonomie maximă teoretică de 500 de km. Având în vedere că folosește hidrogen drept combustibil, emisiile nocive sunt zero.

Bineînțeles, pe lângă toate aceste caracteristici, există și un element mai puțin atrăgător. Estimările privind prețul unei Toyota FCV se ridică între 35.000 și 72.000 de euro. Dar ținând cont de evoluția pieței auto pe segmentul eco, putem spera că în următoarele decenii vom putea vedea mai des astfel de automobile, inclusiv pe șoselele din România!

Text: Lenghel Andreea

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.