TOP 10 maşini cu nume înfricoşătoare

0

Încă dinainte să existe fizic un automobil, producătorul încearcă să vină cu o denumire de rezonanţă, ceva ce va rămâne întipărit în mintea oamenilor, dar şi un nume care să atragă cât mai mulţi cumpărători. De cele mai multe ori se fac studii amănunţite despre folosirea unui nume… dacă acesta a mai fost folosit sau dacă tradus, poate însemna ceva licențios în vreo limbă. Multe modele ne plac din simplul motiv al rezonanţei numelui, altele, în schimb, parcă sunt predestinate. Acestea sunt maşinile cu cele mai înfricoşătoare nume:

AMC Gremlin – Micul hatchback american a fost o adevărată povară pentru posesori, într-un fel cum erau şi monstruleţii din filmul cu acelaşi nume.

masini cu nume infricosatoare

Lamborghini Diablo – În anii ‘90, companiile auto disputau o adevărată luptă prin a aduce cel mai agresiv şi înfricoşător nume modelelor sale. Italienii de la Lamborghini au luat “titlul” atunci când şi-au denumit supercar-ul vremii “Diablo”.

masini cu nume infricosatoare

Lamborghini Murcielago – Urmaşul modelului Diablo a fost Murcielago. Se ştie că modelele V12 Lamborghini au denumiri luate după taurii de luptă, la fel cum a fost cazul cu ambele modele, în schimb, în limba spaniolă, Murcielago înseamnă liliac! Nu degeaba a fost numită maşina lui Batman.

masini cu nume infricosatoare

Rolls Royce Phantom – Încă din anii ‘30 compania britanică îşi denumeşte modelele cu nume inspirate parcă din vremea Halloween-ului. Phantom există de mai bine de 70 de ani, având chiar şi variante la fel de interesante. Silver Shadow, Drophead sau Wraith.

masini cu nume infricosatoare

Dodge Charger Hellcat – “Pisica Iadului” este denumirea dată de Dodge musclecar-ului actual, ce dispune de 707 cai putere, fiind cea mai puternică maşină americană de aceste dimensiuni.

masini cu nume infricosatoare

Mercury Marauder – Numele te trimite cu gândul la triburile de barbari, iar asta e cât se poate de înfricoşător.

mercury-marauder

Shelby Cobra – Reptilele nu sunt printre cele mai prietenoase sau drăguţe animale, aşa că orice cu denumirea “cobra” te face să ţi se ridice părul pe ceafă.

masini cu nume infricosatoare

Dodge Viper – Exact ca şi în cazul de mai sus, cu menţiunea că Viper sună chiar mai înfricoşător decât cobra.

masini cu nume infricosatoare

Rolls Royce Wraith – Dacă nu te-ai obişnuit până acum, modelele britanice de superlux au denumiri stranii. Ultimul lor model, coupe-ul Wraith, pe lângă dificultatea de a-l pronunţa, se traduce prin: nălucă.

rolls-royce-wraith

Studebaker Dictator – Vremurile trecutului şi-au lăsat amprenta şi asupra unor automobile.

masini cu nume infricosatoare

About Author

Daniel Batrin

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.