Primul SUV Jaguar a fost prezentat la Timişoara

0

Segmentul SUV-urilor premium este în plină expansiune- tot mai mulţi clienţi cer maşini mari şi luxoase, care să-i transporte în confort deplin şi în offroad. Jaguar a simțit puterea unei astfel de pieţe și, pentru prima dată, a construit un SUV. Denumit F-Pace, acest model a fost prezentat prima dată în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut, iar acum şi-a făcut debutul chiar în capitala Banatului.

jaguar suv f-pace

Expressline, dealer-ul Jaguar/Land Rover din Timişoara, a expus un superb model F-Pace de culoare alb perlat în cadrul showroom-ului său. Am primit cu braţele deschise invitaţia de a vedea pe viu primul SUV Jaguar şi nu am fost deloc dezamăgit. Maşina care va face turul oraşelor în cadrul evenimentului de prezentare a fost configurată cum nu se putea mai bine. Cum spuneam, vopseaua alb perlat face ca maşina să iasă în evidenţă, iar toate liniile frumos desenate de britanici să se vadă extrem de bine.

jaguar f-pace

Modelul expus mai are un as în mânecă şi anume cele mai mari jante pe care le-am văzut vreodată pe un model din această clasă. Cu un diamentru de nu mai puţin de 22 de inch, jantele cu 9 spiţe sunt o opţiune de luat în considerare, mai ales că schimbă dramatic aspectul maşinii- dar trebuie să vă gândiţi şi la zonele în care o veţi conduce deoarece la această dimensiune, calităţile în teren accidentat sunt limitate. Jaguar F-Pace preia multe elemente de design de la modelele sedan Jaguar, astfel identitatea de marcă este prezentă atât la grila ovală, cât şi la nivelul blocurilor optice faţă şi spate, ce amintesc de modele precum XE, XF sau chiar F-Type. Cu siguranţă Jaguar a desenat unul dintre cele mai frumoase SUV-uri din clasă. Acelaşi lucru l-am putea spune şi despre interior, care debordează de simplitate elegantă. Instrumentarul de bord a fost înlocuit de un ecran imens pe care sunt afişate vitezometrul şi turometrul, dar şi harta sistemului de navigaţie.

jaguar f-pace bord

La fel ca şi restul modelelor Jaguar, levierul schimbătorului de viteze este o rotiţă ce iese discret din tunelul median. Modelul expus era dotat opţional cu o trapă din două bucăţi ce se întindea pe toată lungimea plafonului. Cu toate că F-Pace este un SUV de categorie medie, spaţiul pentru pasageri este generos, chiar şi în spate. O opţiune interesantă este Activity Key (arată ca o brățară) ce poate lua locul cheii de contact. Este foarte elegantă şi poate fi purtată la orice ţinută iar când ne apropiem de maşină, aceasta recunoaşte Activity Key-ul şi deschide portiera, fără să fie nevoie să avem cheia la noi.

Jaguar F-Pace intră într-un segment extrem de competitiv, dar o face cu motoare de generaţie nouă, construite din aluminiu, cu puteri de la 180 la 340 de cai putere. Unul dintre cele mai interesante motoare va fi un diesel V6 de 3 litri ce produce 300 de cai putere, dar şi motorul V6 pe benzină preluat de la sportiva F-Type, ce promite performanţe excelente pe şosea, dar şi un sunet extraordinar.

jaguar f-pace la timisoara

A fost pentru prima dată când am văzut noul SUV de la Jaguar de aproape şi am putut să-mi dau seama mai bine de dimensiuni şi materiale. Impactul primei întâlniri cu maşina a fost cu atât mai deosebit, pentru că lângă

About Author

Daniel Batrin

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.