O ţară întreagă a funcţionat timp de 4 zile doar cu energie regenerabilă

0

Da, este posibil ca o ţară să funcţioneze exclusiv cu energie regenerabilă. Portugalia tocmai a făcut asta. Săptămâna trecută a funcţionat timp de 4 zile consecutive în acest mod.

Conform unui raport recent:

Energia din Portugalia a fost furnizată doar de surse de energie regenerabilă pentru mai mult de 4 zile (mai exact, între 6:45, 7 mai şi 17:45, 11 mai).

În primul sfert de an, în 2013, această ţară a funcționat cu succes în proporţie de 70% cu energie regenerabilă. În 2014, 64% din energia consumată era regenerabilă.

Energia regenerabilă a Portugaliei provine în mare parte din biocombustibili şi deşeuri. Dar având în vedere condițiile climatice ideale de acolo, vântul şi energia hidroelectrică a contribuit la această valorificare a energiei regenerabile într-un mod foarte eficient. Bineînţeles că locaţia şi dimensiunea ţării au ajutat. Pentru ţări mai mari şi mai dezvoltate industrial o asemenea schimbare nu ar veni cu uşurinţă şi ar fi instaurată cu o mai mare dificultate.

Raportul făcut public de Portugalia vine la scurt timp după ce Germania a anunţat că a reuşit ca, în proporţie de 95%, să se folosească de energie regenerabilă, cu o săptămână în urmă.

Nu pot decât să privesc cu speranţă aceste mari schimbări şi să aştept cu sufletul la gură o astfel de schimbare şi pentru România care are atât de multă nevoie de una.

sursă: futurism.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.