Moda în lumea auto

0

Există o foarte strânsă legătură între industria automobilistică şi cea a modei. Designerii auto se inspiră în crearea automobilelor din ideile, liniile şi culorile designerilor de fashion, iar aceştia din urmă încearcă să vină cu idei pentru posesorii de automobile. Pentru a mulţumi pe toată lumea, există unele fuziuni între cele mai prestigioase case de modă şi cei mai în vogă producători auto. Iată câteva dintre aceste exemple.

fiat 500 gucciFiat 500 by Gucci

Micul automobil italian este considerat un fashion icon de sine stătător, mai ales când ne gândim că a păstrat aproximativ acelaşi design mic şi rotunjit, încă din anii ‘60. Ediţia limitată creată în colaborare cu Gucci, aduce acea notă de stil, făcându-l să sară şi mai în evidenţă. Celebra linie Gucci, în combinaţie de roşu cu verde şi un interior foarte stilat, sunt elemente care transformă micul Fiat Cinquecento.

lamborghini murcielago versaceLamborghini Murcielago Versace Edition

În momentul în care ai vrut un automobil ce depăşeşte câteva sute de mii de euro, te gândeşti şi la imaginea pe care ţi-o oferă. Versace propune un pachet vizual pentru Lamborghini Murcielago, ce presupune un interior din piele de cea mai înaltă calitate, cu broderii ale casei de modă, iar cele 20 de exemplare pot fi vopsite doar în alb sau negru. Versace mai oferă un set de geamantane şi un ceas, realizate special pentru această maşină.

range rover evoque victoria beckhamRange Rover Evoque Victoria Beckham

Când britanicii de la Land Rover au vrut să intre pe piaţa SUV-urilor de fiţe au ştiut la cine să apeleze. Victoria Beckham nu doar a contribuit la design-ul general al maşinii, dar a şi propus o variantă specială după gusturile acesteia. Fosta cântăreaţă britanică este un adevărat idol pentru pasionaţii de modă; tocmai din acest motiv, Range Rover Evoque este considerat unul dintre cele mai stylish SUV-uri de pe piaţă.

smart fortwo by jeremy scottSmart ForTwo by Jeremy Scott

Jeremy Scott este unul dintre cei mai excentrici designeri actuali, hainele sale fiind purtate de mai toate vedetele care vor să iasă şi mai tare în evidenţă. Aşa s-au gândit şi cei de la Smart atunci când au încredinţat un mic ForTwo designerului american. Doar trei exemplare Smart ForTwo Jeremy Scott Edition au fost realizate, iar acestea vin cu un soi de aripi montate pe lateralele maşinii. Alte schimbări se regăsesc la nivelul jantelor şi a blocurilor optice. Este cu siguranţă cel mai excentric Smart! Dar asta s-a şi vrut, nu?

BMW M1 Andy Warhol Art Car

Acest exemplu nu este neapărat unul de fashion, ci mai mult un Art-Car, dar moda este considerată o artă. Din 1975, BMW a prezentat publicului automobile de competiţie având caroseria desenată sau vopsită de pictori sau designeri celebrii. Unul dintre cele mai cunoscute astfel de exemplare este opera lui Andy Warhol, care în 1979 a vopsit un BMW M1 de competiţie care instant a devenit un adevărat obiect de artă. Până în prezent sunt 17 modele BMW Art-Cars.

About Author

Daniel Batrin

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.