După jumătate de secol omenirea se reîntoarce pe Lună

0

Omenirea n-a mai pus piciorul pe Lună de jumătate de secol, dar Rusia vrea să schimbe acest lucru. Agenția Spațială Federală Rusă (cunoscută și sub numele de Roscosmos) în parteneriat cu Agenția Spațială Europeană (ESA) a anunțat că intenționează să trimită oameni pe Lună în 2029 pentru a ajuta la crearea și menținerea unei stații lunare.

Șeful Roscosmos, Vladimir Solntsev spune că deja se lucrează la nava spațială și va efectua primul test de lansare în 2021, fiind urmată în 2025 de o misiune fără echipaj.

Luna trecută, Roscomos anunțase că va trimite vehiculul spațial, Luna 25, la polul sud al Lunii în 2024. După aterizare, sonda va investiga suprafața Lunii pentru viitoarele baze lunare. Această misiune a fost propusă inițial în 1997 și de atunci a suferit o serie de întârzieri, dar cu ajutorul Europei misiunea ar putea primi saltul de care are nevoie.

În timp ce Europa și Rusia au pus ochii pe Lună, Nasa continuă explorarea planetei Marte. Agenția Spațială Americană intenționează să trimită oamenii pe Planeta Roșie cândva în 2030. În prezent Nasa nu are planuri de a reveni pe Lună.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.