De ce să nu cumperi un smartphone ?

0

Fiecare săptămână e nelipsită de apariţia cu surle şi trâmbiţe a unui nou gadget, unul dintre cele mai populare fiind smartphone-ul, un dispozitiv mobil ce oferă cele mai avansate funcţii de calcul şi conectivitate.

Sunt de acord, este extraordinar să deţii toată puterea unui PC într-un dispozitiv mic şi elegant pe care îl cari în buzunar după tine 24/7, dar stai o clipă şi meditează şi la următoarele aspecte.

Cost

Investiţia într-un smartphone poate fi o adevărată gaură în buget. Dar costurile nu se opresc aici. Cine doreşte doar să vorbească la telefon când funcţiile unui smarphone sunt nelimitate? Băgăm mâna mai adânc în buzunar pentru un plan tarifar ca să scoatem fruntea sus în mediul virtual.

Legat de contract

Majoritatea companiilor telefonice oferă telefoane gratis sau la preţuri foarte mici, prin contracte pe termen lung. Nimic nu e gratis, vei plăti cu vârf şi îndesat în următorii ani.
Competiţia e acerbă, dacă planurile tarifare scad în următorul an, ce faci? Eşti legat de contract până la finalul acestuia.

Smarthphone-urile sunt mortale?

Lăsând la o parte faptul că e posibil să îţi aduci contribuţia încetul cu încetul la distrugerea planetei cu unde magnetice şi radiaţii, studiile arată că există un impact asupra comportamentului albinelor, ce ar putea duce la extincţia lor ca populaţie. Albinele fiind una din principala sursă de polenizare, alimentarea cu hrană a planetei este ameninţată.
Undele magnetice atacă structura ADN, slăbesc funcţiile cerebrale şi pot creşte riscul de cancer. În plus nu crezi că pui viaţa ta şi a altora în pericol prin trimiterea mesajelor în timpul mersului sau a şofatului?

Timp pierdut online

Până nu demult cele mai întâlnite vicii erau considerate alcoolul şi tutunul, însă de câţiva ani, mediul online câştigă teren. Oriunde te uiţi pe stradă, în pub-uri, la muncă etc. vezi doar oameni adânciţi de spate, care freacă ecranele dispozitivelor sperând ca duhul din interior să le satisfacă toate dorinţele.
Era comunicării verbale a apus, acum o facem pe reţele sociale şi prin intermediul email-urilor. De câte ori nu ţi-a fost distrasă atenţia de o notificare pe facebook, twitter sau jocul de pe telefon, care strigă că inamicii sunt la porţile hotarelor tale?

Chiar ai nevoie de aşa multă tehnologie în viaţa ta?

Împătimiţii susţin că nevoia de online este vitală, dar oare chiar este? Dacă deţii deja un PC, un laptop sau o tabletă, chiar mai ai nevoie să fii activ online şi de pe telefon?

Smartphone-urile sunt grozave dar trebuie să iei în calcul ce riscuri, responsabilităţi şi beneficii aduc în plus vieţii tale.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.