Chevrolet Impala – o reinterpretare a unei mașini clasice

0

A devenit o modă ca mașinile apreciate cu câteva decenii în urmă să fie readuse la viață. Rând pe rând au fost reinventate. Volkswagen Beetle, Mini sau Fiat 500, mașini fiabile, economice, dar care întorc priviri pe stradă, sau de ce nu, stârnesc admirația prietenilor. Chevrolet a trecut însă la nivelul următor, prezentând o nouă variantă a lui Chevrolet Impala.

Dacă pomeneam adineauri de automobile mini, al cărui public țintă este predominant feminin, în cazul lui Chevrolet Impala e greu să ne închipuim o domnișoară la volanul acesteia. Noua versiune are un aspect masculin și robust iar partea frontală este aceeași cu a lui Traverse Facelift. Se pare că aceasta va fi noua față a mașinilor Chevrolet, inclusiv a celor care vizează piața din Europa.

Chevrolet Impala are o istorie destul de îndelungată. Primul model datează din 1957 și a fost o mașină foarte apreciată timp de câteva generații. Noua versiune a revenit pe piața auto în anul 2006, însă adevărata reinventare a modelului o reprezintă Chevrolet Impala, varianta 2014. Aceasta a fost prezentată prima dată la salonul de la New York, în anul 2012.

Varianta actuală vine cu o versiune de bază, un motor V6 de 2.6 litri în patru cilindri și cu 195 cai putere, având o transmisie automată în 6 trepte și tracțiune pe față. Varianta cea mai puternică va avea un motor V6 de 3,6 litri și 303 cp. Iar prețul este echitabil: începând de la 19.000 de euro, fără TVA.

Momentan, Chevrolet nu dă semne să intre cu Impala pe piața europeană, adresându-se în special pieței din SUA, dar e un semn că aceasta va fi noua înfățișare a mașinilor de serie vândute pe  continentul nostru. Și dacă e așa, Chevrolet ar aduce un aer proaspăt într-o piață saturată de modele trecute prin același șablon.

Text: Lenghel Andreea

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.