Cele mai spectaculoase drumuri pentru condus din România

0

După o iarnă destul de grea, încărcată atât cu precipitaţii puternice, dar şi cu multe grade cu minus, a venit în sfârşit primăvara, ceea ce înseamnă că apetitul nostru pentru drumeţii, ieşiri şi plimbări a crescut considerabil. S-ar putea ca după sezonul rece, drumurile din România să nu fie în cea mai bună condiţie, dar pentru peisaje spectaculoase sau doar pentru plăcerea de a conduce, trebuie să încerci cele mai mişto drumuri pentru condus din ţara noastră.

1. Transfăgărăşan

Orice top al celor mai bune drumuri din România începe cu Transfăgărăşanul. Porţiunea de drum ce leagă Ţara Românească de Ardeal este foarte cunoscută la nivel mondial, mai ales după ce Top Gear l-a numit „cel mai bun drum din lume”. Este într-adevăr foarte spectaculos, oferă o imagine de ansamblu impresionantă, mai ales din zona lacului Bâlea. Totuşi, suprafaţa drumului nu este atât de bună.

Cele mai spectaculoase drumuri din România

2. Transalpina

Ocupând de curând locul întâi a celui mai înalt drum asfaltat din România, Transalpina este unul dintre cele mai bune drumuri pentru condus, deoarece asfaltul este încă proaspăt, ceea ce înseamnă că poate fi exploatat la maxim. Singurul impediment ar fi perioada scurtă în care este deschis. Cel mai adecvat ar fi să ajungeţi în plină vară.

3. Boga-Padiş

O porţiune de drum de doar 30 de km ce nu apare des în topurile de gen, Boga-Padiş este extrem de spectaculos pentru şoferi. Situat în judeţul Bihor, drumul urcă de la poalele munţilor, din staţiunea Boga până la altitudinea de 1200 m în Parcul Natural Padiş. Drumul este proaspăt asfaltat, suficient de lat, perfect pentru orice ieşire de weekend.

Cele mai spectaculoase drumuri din România

4. Trans Semenic – Văliug-Slatina Timiş

Unul dintre cele mai frumoase drumuri din judeţul nostru, supranumit „Transfăgărăşanul Banatului” are o lungime de 35 de km, plin de viraje spectaculoase. Majoritatea porţiunii de drum trece prin pădure, aşa că peisajele lipsesc, dar şoferul din tine va aprecia fiecare moment pe acest drum.

5. Defileul Dunării

La doar 3 ore de Timişoara, începând din Drobeta Turnu Severin până la Moldova Veche se întinde Defileul Dunării. Cu siguranţă oferă una dintre cele mai spectaculoase imagini din ţara noastră, având Carpaţii pe de o parte şi fluviul Dunărea pe cealaltă. Pe lângă faptul că e un drum foarte potrivit pentru condus, mai găseşti şi multe obiective turistice, cum ar fi Porţile de Fier sau statuia lui Decebal.

6. Valea Oltului

Cel mai circulat drum ce duce din centrul ţării spre sud ar putea fi considerat unul dintre cele mai bune drumuri pentru condus, dar faptul că este asociat cu multitudinea de TIR-uri prezente, îl fac destul de dificil. Cel mai pretabil pentru condus ar fi vara, atunci când există restricţii pentru vehicule mari, aşa că atunci când e liber, cei 70 de km sunt o plăcere pentru orice şofer.

Cele mai spectaculoase drumuri din România

7. Autostrada Transilvania

România nu este brăzdată de autostrăzi, aşa cum se întâmplă în mai toate ţările din Europa, dar porţiunea Turda-Gilău, din tronsonul autostrăzii Transilvania, este unul foarte spectaculos, chiar dacă nu oferă implicare importantă din partea şoferului. În primul rând, această porţiune de drum este destul de liberă, poţi să dai frâu liber pedalei de acceleraţie, în limite, dar urcările, coborârile şi viaductele din cei 30 de km de autostradă, fac călătoria foarte plăcută şi rapidă.

About Author

Daniel Batrin

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.