Cele mai noi modele lansate la sfârșit de an

0

Cu toate că vara reprezintă o perioadă de concedii şi, în general, mai relaxată, lumea auto nu a stat în loc, prezentând modele mai incendiare decât vremea de afară. Acestea sunt cele mai spectaculoase apariţii de luna trecută.

Rolls Royce Phantom VIII

Phantom reprezintă nava amiral a celui mai cunoscut producător de automobile de lux. Fiind vârful luxului şi eleganţei, un nou model Phantom apare foarte rar, la o distanţă de mai mult de un deceniu. Generaţia precedentă a fost prezentată tocmai în 2003. Spre deosebire, Volkswagen Golf a avut 3 generaţii de modele în acest timp. Cu noua generaţie Phantom, britanicii de la Rolls Royce reuşesc să ducă şi mai departe tradiţia exclusivismului şi a luxului suprem. Design-ul nu este radical schimbat, deoarece clienţii preferă conservatorismul, aşa că doar a fost împrospătat pentru a rezista testului timpului. Cele mai mari schimbări se află sub noua caroserie realizată din aluminiu. Acolo găsim o nouă platformă, realizată special pentru această generaţie. Rolls Royce spune că doar aşa poate oferi clienţilor cea mai bună limuzină din lume. Cu toate că sub capota imensă se ascunde un motor V12 biturbo, noul Phantom este cea mai silenţioasă maşină din lume, britanicii folosind 130 de kg de material pentru insonorizare. Probabil cel mai important aspect al unui Rolls Royce este configurarea unui model, deoarece directorul RR spunea: „Nu cumperi un Rolls Royce, ci îl construieşti”. Astfel, posibilităţile de personalizare sunt nenumărate şi depăşesc aproape imaginaţia. De exemplu, în partea de sus de bordului, clienţii pot opta pentru o pictură pe pânză, realizată de artişti de renume sau, colaborând cu maeştrii asiatici în porţelan, în bord se pot regăsi trandafiri sculptaţi. Se poate chiar realiza în 3D, ADN-ul proprietarului, îmbrăcat în foiţă de aur. Preţurile pentru noul RR Phantom nu au fost anunţate, dar după cum am văzut, niciun model nu va fi asemănător cu celălalt.

Tesla Model 3

Cele mai noi modele lansate la sfârșit de an

Unul dintre cele mai aşteptate automobile ale secolului XXI a debutat vara aceasta. Dezvăluit în stadiu de concept acum 2 ani de zile, Tesla Model 3 promite să fie automobilul electric pentru toată lumea. Cu un preţ de pornire de doar 35.000 dolari, Model 3 vine cu o platformă complet nouă, un nou set de baterii şi o autonomie de minim 354 km. Va exista şi o variantă cu autonomie extinsă la 500 km, dar care va începe de la 44.000 euro. Tesla a primit deja peste 300.000 de comenzi pentru noul Model 3, încă dinainte să arate interiorul. Dacă la exterior, Model 3 se aseamănă cu fratele mai mare Model S, interiorul este extrem de minimalist. În afară de volan şi un ecran de 15 inch în mijlocul consolei centrale, alte elemente de design lipsesc cu desăvârşire. Motivul pentru această soluţie, este dat chiar de fondatorul Tesla, Elon Musk. Acesta spune că în viitor automobilele vor deveni complet autonome, astfel, nu mai este nevoie de artificii de design, nici chiar de volan sau pedale. Tesla Model 3 va începe să ajungă la clienţi abia în prima parte a anului 2018, rivalizând modele precum BMW Seria 3 sau Audi A4. Datorită performanţelor mai bune şi a tehnologiei mult superioare, Model 3 se vrea un succes garantat, totul depinde de cumpărătorii care îşi vor pune încrederea într-o marcă relativ nouă, dar care a reuşit să-şi facă un nume într-un timp scurt.

Mercedes Benz X-Class

Pentru prima dată în Europa, un pick-up este construit de un producător premium. Noul Mercedes Benz X-Class vrea să ofere câte puţin din ambele lumi. Să fie suficient de practic pentru munca grea, dar şi suficient de elegant pentru ieşirile în oraş. Din punct de vedere al design-ului, X-Class păstrează cu succes linia celorlalte modele Mercedes Benz, iar din lateral se inspiră foarte mult din modelul pe care este bazat, Nissan Navara. La fel este şi la interior, unde elemente elegante, specifice Mercedes Benz, au fost combinate cu unele rezistente, durabile, specifice pick-up-urilor. Combinaţia dintre aceste două lumi nu părea că funcţionează, dar germanii au reuşit cumva să le combine într-un produs dezirabil chiar şi pentru cineva mai puţin interesat de acest domeniu. Motorizările provin atât de la Mercedes Benz, cât şi de la Nissan, cutia de viteze rămânând din ograda germanilor. Capacităţile de trecere sunt asemănătoare cu ale fratelui nipon, X-Class fiind ceva mai limitat din cauza design-ului părţii frontale.

Ciudăţeniile lunii

Un inginer german şi-a imaginat noul Mercedes Benz E-Class All-Terrain cu punţi portante, asemeni celor montate pe extremul G500 4×4. Cu toate că maşina pare o  jucărie, aceasta funcţionează perfect, fiind chiar un concurent pentru alte offroadere veritabile.

Clienţii modelului Porsche Boxster construit între 2006-2013, au câştigat un proces cu producătorul din Stuttgart. Aceştia au acuzat că variantele dotate cu piele deschisă la culoare pe bord, pot cauza reflecţii în parbriz şi asfel reducând vizibilitatea. Judecătorul care a soluţionat acest proces a dat câştig de cauză clienţilor şi a obligat compania Porsche să le cumpere fiecărui client o pereche de ochelari de soare.

About Author

Daniel Batrin

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.