Ce mașini așteptăm în 2018

0

Sfârşitul de an e destul de sărac în saloane auto, dar producătorii prezintă încă de pe acum, imagini şi informaţii despre modelele ce vor fi disponibile clienţilor, din primăvară. Varietatea de modele şi caroserii înseamnă că anul viitor, lumea auto va fi foarte colorată. Acestea sunt cele mai interesante maşini sau concepte apărute luna aceasta.

Audi A7

Ce mașini așteptăm în 2018

Primul coupe cu patru portiere a constructorului din Ingolstadt, frumosul A7, a fost prezentat într-o nouă generaţie. Cu toate că Audi a fost criticat pentru design-ul destul de conservator, noul A7 este de departe cel mai spectaculos Audi de până acum. Cu o parte frontală dominată de grila hexagonală şi de blocurile optice cu tehnologie Matrix LED, noul A7 este foarte futurist. Din profil, lucrurile stau ceva mai obişnuit, avem acelaşi plafon arcuit, dar posteriorul este radical schimbat. Au apărut blocuri optice spectaculoase, unite de o bandă LED, ce oferă un joc de lumini atunci când deschizi maşina. Şi la interior schimbările sunt consistente. Fiind bazat pe nou lansatul A8, planşa de bord renunţă complet la butoanele fizice, în locul acestora găsim două display-uri touch screen, dar şi un volan complet nou. Motorizările vor beneficia de tehnologia mild-hybrid de 48V, iar la lansare Audi A7 vine doar cu un motor pe benzină de 3 litri de 340 cai putere. Noul A7 este cel mai tehnologizat şi cel mai spectaculos Audi din ultimii ani.

BMW X2

Ce mașini așteptăm în 2018

Încercând să găsească toate nişele posibile, BMW a prezentat noul X2. Acesta este cel mai mic SUV din gama bavarezilor şi se vrea o versiune mai sportivă a lui X1. Mergând pe reţeta începută de X6 şi continuată de X4, noul crossover este cel mai funky model BMW. Acesta are un design atipic, perfect pentru „jungla urbană”, adresându-se mai mult clienţilor tineri. Posibilităţile de configurare sunt ample, iar un X2 arată cel mai bine în culori stridente. Pentru că se bazează pe SUV-ul X1, coupe-ul X2 are tracţiune pe puntea faţă şi un interior similar cu fratele mai mare. Denumit „the cool X”, noul X2 se vrea cel mai sportiv model din segment, iar datorită motorului de top ce produce 230 cai putere, am putea spune că X2 este un BMW în adevăratul sens al cuvântului.

Mazda KAI Concept

Ce mașini așteptăm în 2018

Japonezii sunt recunoscuţi că aduc la realitate conceptele pe care le prezintă. Să sperăm că noul concept KAI va vedea lumina zilei ca şi noul Mazda 3. Cel puţin asta ne promit niponii. Conceptul KAI este unul extrem de frumos, probabil cel mai potrivit pentru segmentul hatchback, dar totodată este desenat în stilul tipic japonez. Cu linii fluide, dar şi agresive pe alocuri, am putea vedea în viitorul nu prea îndepărtat un viitor Mazda 3. Din multe unghiuri, acesta pare deja un hatchback de serie, cu toate că interiorul minimalist este prea futurist pentru o producţie de serie. Dacă Mazda se decide să producă în serie acest concept, aşteptaţi-vă doar la motorizări pe benzină sau hybrid.

Toyota Century

Ce mașini așteptăm în 2018

Trecând de la concepte futuriste şi automobile extrem de tehnologizate, Toyota Century ar putea fi exact opusul acestor maşini. Cu un design ce ne duce cu gândul la anii ‘70, noul Century este cel mai luxos automobil produs de niponi. Considerat Rolls-Royce-ul din Est, acesta este disponibil doar pentru piaţa din Japonia. Modelul Century este unul de legendă, fiind folosit de către oficiali, dar şi de către cei mai bogaţi afacerişti. Pe lângă design-ul exterior ce pare că nu s-a schimbat de 40 de ani, interiorul este la fel de tradiţionalist. Cu toate că au apărut elemente moderne, precum navigaţie şi cutie automată, scaunele sunt acoperite cu lână, în loc de piele. Japonezii cred că acest material este mult mai luxos decât o piele rece. Acest aspect îi oferă maşinii un aer aparte şi e păcat că Toyota nu comercializează modelul Century şi în afara Japoniei.

Ciudăţeniile lunii

Pentru a celebra 60 de ani de la lansarea micului Fiat 500, italienii au decis să scoată pe piaţă o monedă ce are gravat pe ambele părţi silueta citadinei. Moneda va fi de 5 euro şi simbolizează prima generaţie „cinquecento” din 1957, dar şi cea mai nouă, din 2017, flancate de înscrisul „Republica Italiana”. Doar 4000 de bucăţi ale monedei se vor lansa pe piaţă.

Capitala insulei Hawai, Honolulu a devenit primul oraş ce interzice folosirea telefonului mobil sau a altor dispozitive electronice de către pietoni, atunci când traversează strada. Amenda poate ajunge la 35 de dolari, iar oficialii din Honolulu spun chiar că legea este foarte strictă. Chiar şi atingerea telefonului sau simpla privire către ecran poate aduce amendă.

About Author

Daniel Batrin

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.