Bonsaiul zburător din Japonia sfidează gravitația

0

Copăceii bonsai sunt absolut adorabili și, ca să fie și mai adorabili, o companie din Kyushu, Japonia, a inventat un bonsai care zboară. Nu e nimic magic, doar o bază magnetică care propulsează rădăcina rotundă a plantei câțiva centimetri în aer.

Dacă ai încercat vreodată în copilărie să apropii doi magneți cu poli opuși, atunci îți dai seama cum funcționează acest gadget magic. Atunci când pui polul nord al unui magnet lângă polul sud al altui magnet atunci ei se atrag. Însă, atunci când încerci să atragi doi magneți de poli identici (nord cu nord sau sud cu sud), aceștia se vor respinge. Acesta din urmă este exact mecanismul din spatele bonsailor plutitori.

„Efectul este magic”, ne spune CNET. „Copăceii plutesc gentil și se învârt încet ca niște creații imaginare dintr-un anime. Unii arată ca planete în miniatură pline de cratere.”

De pe Kickstarter aflăm că „Air Bonsai” sunt creați pe insula Kyushu, o insulă cu un mediu ideal pentru producerea bonsailor. Baza plantelor este creată manual din porțelan, iar procesul durează până la trei luni. Culorile și modelele sunt pictate manual iar baza este îmbrăcată în sticlă.

Hoshinchu a fost cel care a lansat „Air Bonsai” pe Kickstarter iar oamenii s-au înghesuit să finanțeze proiectul. Dacă la început targetul era de 80.000 de dolari, în prezent firma a încasat mai bine de 431.000 de dolari.

Pentru 200 de dolari poți achiziționa un kit pentru a crea propriul bonsai zburător. Singura problemă este că Japonia nu are voie să expedieze plante internațional- dacă îți dorești un „Air Bonsai” va trebui să faci o călătorie până la niponi.

text: Ștefana Macovei
sursă: distractify.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.