5 cele mai noi tehnologii ale momentului

0

Progresul tehnologic este factorul de schimbare în lumea modernă. Trendurile tehnologice promit soluţii la provocările globale cele mai urgente ale timpului nostru.

De la maşini complet autonome, la roboţi umanoizi – iată o listă cu 5 cele mai noi tehnologii ale momentului:

Gogoro Smartscooter

Compania taiwaneză Gogoro atrage atenția cu un proiect electric pe două roți, Gogoro Smartscooter. Scuterul urmărește să ofere utilizatorilor un mijloc de transport diferit, fără emisii și fără grija alimentării, potrivit traficului din orașele mari. Adevărata inovație a scuterul sunt bateriile litiu-ion Panasonic 18650 (aceleași care sunt folosite și la automobilele Tesla S), ce nu trebuie reîncărcate la priză, ci doar schimbate în stațiile GoStation special amenajate, operațiune ce nu durează mai mult de 10 secunde. Fanii din Taiwan vor fi primii care vor testa acest concept îndrăzneț care, după spusele lui Luke (unul din fondatorii companiei) va fi alegerea următoarei generații!

Gogoro Smartscooter

Mercedes Benz F 015 Luxury in Motion

Mercedes Benz a lansat un automobil complet autonom ce poate accelera fără ajutorul șoferului în cele mai dificile situații întâlnite în trafic. F 015 dispune de un interior spațios în care cei 4 pasageri sunt înconjurați de ecrane digitale oferind o adevărată experiență multimedia. Cu un sistem hibrid hidrogen-electric, Mercedes este capabil să ne ofere o autonomie până la 1100 de km, atingând suta de km/h în 6,7 secunde. Comfort și tehnologie, așa arată automobilul viitorul în viziunea germanilor.

Mercedes Benz F015 Luxury in Motion

Robotul ChihiraAico

ChihiraAico, un robot umanoid dezvoltat de producătorul de electronice Toshiba, este capabil să vorbească, să cânte, să gesticuleze și să plângă ca o femeie japoneză. Cum ar fi dacă la recepție te întâmpină ea? Ei bine s-a “angajat” într-un magazin din Japonia, unde oferă informații clienților și se poate deplasa cu ajutorul celor 43 de motoare cu care este echipată, îndrumând clienții spre raioanele căutate. Scopul final al acestor roboți fiind totuși domeniul medical unde pot ajuta oamenii care suferă de boli cronice si degenerative ca demența.

Robotul ChihiraAico

SleepIQ Kids

Patul inteligent, prezentat de compania Sleep Number, monitorizează somnul copiilor atribuindu-i un scor “SleepIQ” bazat pe ritmul cardiac, respirația și circulația copilului fără nevoia vreunui dispozitiv special. Datele se sincronizează la o aplicație de smartphone și pe baza scorului primit părinții pot înțelege mai bine stilul de somn al copiilor lor. Patul dispune de asemenea de o caracteristică de înclinare a capului, ce poate fi foarte utilă atunci când citești povești înainte de culcare. Vine și cu un set de lumini sub pat care se activează în momentul în care copilul se ridică, iar părinții au posibilitatea de a le stinge de la distanță.

SleepIQ Kids

Withings Activite Pop

Spre deosebire de alte modele de ceasuri inteligente, Withings Active Pop vine cu un look clasic și un preț considerabil mai mic (150 $). Funcționează în paralel cu o aplicație de smartphone oferind funcțiile necesare unui fitness tracker: măsoară pașii parcurși, caloriile arse și ciclul de somn. Este rezistent la apă și funcționează cu o baterie normală timp de 8 luni.

Withings Activite Pop

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.