Vrei să dormi mai bine? Iată 5 plante care te pot ajuta

0

Tulburările de somn duc la o productivitate mai scăzută, lipsă de energie și în final la o sănătate precară. Remediile sunt nenumărate, dar înainte să ajungi la medic, caută soluția în natură. Și când mă refer la natură, vorbesc de plantele care aduc un plus de culoare, purifică și filtrează aerul, contribuind astfel la un somn odihnitor.

Deși lista e lungă, acest articol conține doar 5 dintre cele mai eficiente plante de interior care ajută organismul când vine vorba de oxigenare, somn și relaxare.

Indicații:

  • Dacă ai animale de companie sau copii, asigură-te că plantele nu sunt toxice.
  • Șterge praful de pe frunze în fiecare săptămână. Acest lucru va asigura filtrarea corespunzătoare a aerului.

Iedera englezească

iedera englezeasca

sursa: www.toppixgallery.com

Iedera englezească este de departe cea mai bună alegere pentru purificarea aerului în dormitor. Această plantă este ușor de întreținut, are nevoie de puțină atenție și preferă o temperatură moderată. Absoarbe formadehida (una dintre cele mai poluante substanțe de interior) și necesită puțină lumină naturală.

Limba soacrei (Sanseviera)

limba soacrei

Nasa a clasat-o ca pe una din cele mai bune plante pentru purificarea aerului. Este alegerea potrivită pentru dormitor deoarece necesită puțină lumină și apă, iar spre deosebire de alte plante emană oxigen pe timp de noapte.

Iasomie

iasomie planta

Iasomia este o plantă care preferă lumina soarelui, dar poate la fel de bine să trăiască și fără prea multă. Florile de iasomie ajută la reducerea anxietății, îmbunățesc calitatea somnului și starea de spirit. Mirosul ei dulce și relaxant o face perfectă pentru dormitor.

Aloe vera

aloe vera

sursa: www.mnn.com

Această plantă este cunoscută nu doar pentru puterile ei vindecătoare în cazul arsurilor sau a rănilor, dar și pentru abilitățile de purificare a aerului. O plantă ușor de îngrijit, deoarece nu are nevoie de multă atenție (puțină apă). Specialiștii spun că atunci când nivelul substanțelor toxice din aer devine ridicat, frunzele afișează pete maronii.

Lavanda

lavanda

sursa: www.wattalyf.com

Beneficiile sale sunt cunoscute la scară largă în industria parfumurilor, în fabricarea unor medicamente și remedii naturiste. Emană un miros relaxant, liniștitor care alungă insomniile,  încetinește ritmul cardiac și induce o stare de somnolență. Lavanda are un efect calmant și asupra copiilor agitați cărora le îmbunătățește și prelungește somnul.

sursă cover: www.higherperspectives.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.