UIMITOR! Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr

0

În primul rând, trebuie să înţelegem un lucru… zahărul, în forma lui naturală, nu este dăunător. Se găseşte în destul de multe alimente naturale, în special în fructe. Problema este, de fapt, adaosul de zahăr din alimentaţie care este pur şi simplu inutil, ba mai mult, dăunător pe termen lung. De fapt, dacă te decizi să renunţi la surplusul de zahăr consumat zilnic, vei observa o multitudine de lucruri pozitive.

Chiar dacă oamenii sunt obişnuiţi să tânjească după “ceva dulce”, dulciurile nu sunt necesare organismului nostru. Dacă o să începi să elimini zahărul procesat din alimentaţie vei observa cel puţin 5 lucruri bune care ţi se vor întâmpla.

1. Vei avea mai multă energie

În mod ironic, când ne simţim obosiţi, mulţi dintre noi avem tendinţa să consumăm alimente cu un conţinut ridicat de zahăr (inclusiv acele băuturi energizante). Sigur, după ce bei o cola (de exemplu) te simţi mai energizat, dar senzaţia este de scurtă durată. Dacă nu îţi iei din nou “doza” la momentul potrivit, va trebui să te confrunţi cu un “sugar-crush” (un mic sevraj în care intră corpul tău din cauza lipsei de zahăr procesat). Şi astfel intri într-un cerc vicios şi devi dependent. Dacă renunţi la produsele ce conţin zahăr procesat vei ajunge să îţi obţii energia din alimente naturale şi să te bucuri de ea pentru o perioadă mult mai lungă de timp.

2. Ţi se va stabiliza greutatea

Zahărul procesat crează acea senzaţie de “vreau ceva dulce”.

Dacă te hotărăşti să faci o detoxifiere, corpul tău nu va mai trebui să facă faţă caloriilor goale. Senzaţia de “ceva dulce” o să dispară, încet-încet, şi în final vei începe să pierzi din kilogramele în plus- sau cel puţin nu o să mai vezi fluctuaţii de greutate când te urci pe cântar.

3. Intestinele şi colonul vor funcţiona mult mai bine/eficient

Dacă intestinele tale ar putea vorbi, ţi-ar spune în fiecare zi că vor muuulte fibre şi cât mai puţin posibil alimente greu de digerat sau alimente procesate. Când elimini zahărul din alimentaţie dai un “reset” intestinelor şi abilităţii lor de procesare a mâncării. Ba mai mult, o să te trezeşti că o să mergi la baie mult mai frecvent … şi asta e un lucru bun. Înseamnă, pe scurt, că totul se întoarce la o funcţionare normală.

4. Nu o să mai simţi nevoie de dulce

E un fapt bine cunoscut: zahărul cere zahăr. După ce îl scoţi din alimentaţie, o să începi uşor, uşor să pierzi din pofta de dulce. Fructele o să înceapă să aibă un gust mult mai dulce şi dacă o să iei la un moment dat o gură de tort, o să fii şocat de cât de dulce şi chiar copleşitoare o să ţi se pară acea îmbucătură.

5. Pielea ta va arăta mult mai sănătoasă

Dacă eşti într-o fază în care pur şi simplu nu poţi să dai de capăt misterului acneei şi din ce cauză pare să apară din senin în ciuda tuturor tratamentelor folosite, poate trebuie să arunci o privire la stilul alimentar înainte să cheltui o avere pe tratamente. Problema poate fi una de ordin interior. Zahărul poate (şi) face rău din interior spre exterior. Multe persoane declară că pielea arată şi se simte mult mai sănătoasă după ce au eliminat surplusul de zahăr ingerat zilnic.

Eşti pregătit să începi o cură de detoxifiere şi să scoţi pentru totdeauna zahărul din viaţa ta?

Chiar dacă nu este recomandată o renunţare dintr-o dată la zahăr, mai ales dacă ai avut o relaţie specială cu el toată viaţa ta, un început ar fi eliminarea treptată din alimentaţie.

Având în vedere nenumăratele efecte adverse ale zahărului, Organizaţia Mondială de Sănătate recomandă ca nu mai mult de 5% din aportul zilnic de calorii să provină din alimente ce îl conţin.

Poţi să începi prin a-ţi evalua tot ceea ce mănânci şi bei. Dacă eşti dependent de băuturile pe bază de cofeină, începe prin a bea tot mai rar sau elimină din zahărul, siropul, aromele etc adăugate în băutura preferată. În timp, o să te obişnuieşti cu noile obiceiuri sugar-free.

Ţine minte că durează în jur de 3 săptămâni ca un comportament nou să devină o rutină.

Îţi doresc multă baftă şi perseverenţă. În timp o să observi beneficiile şi o să regreţi doar că nu te-ai apucat mai repede.

sursă: themindunleashed.org

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.