Sporturi de iarnă pe care trebuie să le încerci în acest sezon

0

Recunoaşte… arzi de nerăbdare să dea prima zăpadă, să-ţi iei schiurile în spinare şi să escaladezi versantul muntelui. Dar ştiai că iarna asta te poţi bucura de mai multe sporturi care îţi ridică adrenalina la cote maxime, sporturi pe care le poţi încerca oriunde este puţină zăpadă şi voinţă?

Fat Biking.

Nu, nu e o formă de ciclism pentru cei supraponderali, ci mai degrabă pentru cei care stau bine la capitolul pedalat. Acest sport necesită un anumit tip de bicicletă, numită “fat” care are un cadru rezistent, o furcă şi mai rezistentă şi cauciucuri foarte groase. Ştiu că sună ciudat, dar iarna este sezonul perfect pentru un asemenea sport. Dacă poţi să te adaptezi traseului destul de diferit, ciclismul prin zăpadă oferă noi posibilităţi de explorare ale zonelor care nu pot fi explorate de cei care preferă skiurile sau placa. Anul asta, o asemenea bicicletă ar trebui să fie pe lista de cadouri a Moşului.

Cu zmeul prin … zăpadă. (snow kiting)

Ţi-ai dorit dintotdeauna să înveţi să zbori? Ei, bine, acuma e momentul! Snow kiting este varianta de iarnă a kiteboarding-ului. Un tip de skiat mai puţin obişnuit prin care cel care îl practică se foloseşte de vânt pentru a se propulsa în aer peste gheaţă şi zăpadă. Acest zmeu este făcut din acelaşi material ca şi parapanta care funcţionează ca şi o pânză de navigare a unei bărci. Acest sport poate fi practicat în orice zonă deschisă care are suficientă zăpadă şi vânt.

Gata, pune deoparte sania pentru că un nou sport, uşor asemănător, este aici să-i ia locul. Airboard seamănă cu o placă gonflabilă pentru apă, făcută dintr-un material rezistent. Este uşor, în forma unui triunghi care poate atinge viteze uimitoare. Şanţurile din partea de jos oferă tracţiune şi permite astfel celui care se încumetă să încerce acest sport, posibilitatea virajelor şi a opririi dintr-o simplă schimbare a poziţiei corpului.

Ski driving.

Dacă te-ai plictisit de skiatul normal sau vrei să încerci ceva nou, atunci ski driving-ul este pentru tine. Filosofia din spatele acestui sport este simplă, eşti tras pe skiuri de căţei, căluţi sau chiar de maşină. Ipostaza în care de la unu până la trei căţei te ghidează pe un drum lin cu zăpadă, este cea mai comună când vine vorba de acest sport. O modalitate simplă să te joci pe afară cu animalele tale şi în acelaşi timp să faci şi puţină condiţie fizică.

Iarna poate da bătăi de cap persoanele iubitoare de sport. De multe ori e greu să te motivezi când afară e frig iar skiatul şi datul cu placa de cele mai multe ori pot fi prea scumpe pentru consumatorul în prag de sărbători. Dar asta nu e o scuză viabilă să stai în casă. Dacă eşti dispus să fii creativ, zăpadă poate fi un camarad de nădejde atunci când vine vorba de sport.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.