Sport conectat la natură

0

Vitalitate, energie și o stare de bine, toate cuprinse într-o sesiune de sport outdoor. Primăvara și-a intrat în drepturi, iar razele soarelui parcă ne îmbie să renunțăm la clasicele antrenamente din sala de fitness și să ne bucurăm de natură, de tot ceea ce are ea de oferit. Prin urmare, alege cel mai apropiat parc sau spaţiu verde, echipează-te corespunzător și desfășoară-te în voie!

Sportul in aer liber

Efort fizic condimentat cu bună dispoziție

Mișcarea în aer liber reprezintă o modalitate perfectă prin care să te eliberezi de tensiune, stres și oboseală. Primul pas este să găsești un sport care să îți facă reală plăcere să îl practici și să fii consecvent. Posibilităţile de mişcare în aer liber sunt nelimitate, indiferent de nivelul de pregătire fizică al fiecărei persoane.

Sportul in aer liber

Mișcă-te liber, experimentează!

Dacă ești o fire activă, care preferă activitățile de tip cardio, poți încerca alergatul prin parc, săritul corzii sau pedalatul pe bicicletă. Pentru cei de la polul opus, care au un stil de viață sedentar, recomand sesiunile de yoga sau Pilates care te ajută să îți coordonezi mai bine propriul corp, îți îmbunătățesc mobilitatea, flexibilitatea și, totodată, îți tonifiază musculatura. Important este să te miști liber, să experimentezi și să decizi ce tip de activitate ți se potrivește.

Sportul in aer liber

Sportul în aer liber și ale sale beneficii

Antrenamentul în aer liber duce la o mai bună oxigenare a creierului și a mușchilor la care se adaugă dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a corpului. De asemenea, mișcarea îți va îmbunătăți calitatea somnului și vei observa cum, după fiecare antrenament, vei deborda de energie pozitivă și optimism, iar acest lucru se va reflecta și în viața de zi cu zi. Seria beneficiilor nu se oprește aici. Studiile recente indică faptul că sportul outdoor are un puternic efect antiaging, iar prin expunerea moderată la soare crește nivelul de vitamina D din organism.

Sportul in aer liber

Dacă încă nu te-am convins să te apuci de treabă, îți reamintesc că un antrenament în parc sau în spațiul verde nu implică resurse financiare. Ai nevoie doar de un echipament sport, opțional, de o saltea izolir și de o doză mare de motivație.

Sportul in aer liber

Sportul in aer liber

Photo credits: Biloo
Echipament: Bodo Sport

About Author

Raluca Basu

Raluca Basu este instructor de aerobic și fitness cu acreditari recunoscute de Ministerul Educatiei si de Ministerul Muncii din România, precum si de asociatiile europene de profil. Are competente in sustinerea antrenamentelor de grup de tip aerobic, Step, Pilates si consilierea clientilor in regim de antrenor personal. Dincolo de pasiunea pentru sport, Raluca Basu este de profesie realizator si prezentator TV, cu specializare post-universitara in Mass Media si Relatii Publice. Cariera sa in domeniul jurnalismului a mers in paralel cu activitatea sportiva, de-a lungul timpului realizand numeroase reportaje pentru Analog TV, Digi Tv si Televiziunea Medicala.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.