Semne că ai prea multe toxine în organism și cum să scapi de ele

0

Poți acumula toxine din trei surse majore– alimente, produse de îngrijire personală și mediul înconjurător. E vorba de pasta de dinți, loțiunile de corp, creme, șampon, deodorant și antiperspirant, dar și apă nepurificată, alimente de origine animală procesate, dar și anumite obiecte vestimentare. Este important să scapi de toxinele din corp deoarece ele îți pot afecta sănătatea și starea de spirit.

De unde știi că organismul tău este încărcat cu toxine?

Te simți obosit tot timpul

oboseala

Dacă te simți obosit în fiecare zi, chiar dacă nu depui efort, cauza poate fi acumularea de toxine. Corpul consumă multă energie atunci când încearcă să scape de toxinele acumulate și de aceea te simți tot timpul lipsit de energie. Paradoxal, cofeina este considerată o toxină care afectează glandele suprarenale, ceea ce duce la apariția stărilor de oboseală, nicidecum la diminuarea lor.

Nu poți pierde în greutate

pierde in greutate

Dacă vrei să slăbești, ții dietă și mergi la sală, dar fără rezultate, problema poate fi acumularea de toxine. Multe toxine sunt lipofile, adică sunt depozitate în grăsimea corporală, de aceea este atât de greu să slăbești.

Respirația urât mirositoare

respiratie urat mirositoare

În ciuda unei igiene orale corecte și complete, halena poate apărea. Ea este legată de probleme digestive, dar poate însemna și că ficatul tău se luptă să scape de toxinele din organism.

Constipația

constipatie

Dacă intestinele sunt afectate, ele nu funcționează corect, iar toxinele nu sunt eliminate. Ajută-ți sistemul digestiv și renunță la alimentele pline de chimicale, pesticide și conservanți artificiali. Pentru a combate constipația trebuie să ai o alimentație bogată în fibre. Ele acționează ca un burete la nivelul intestinelor, care absoarbe toxinele și le elimină la sfârșitul procesului digestiv.

Probleme ale pielii

probleme cu pielea

Acnee, eczeme, psoriasis sau iritații? Aspect tern și ten îmbătrânit? Problema poate fi cauzată de toxinele din organism acumulate din alimentație sau din produsele de îngrijre a pielii.

Schimbări de comportament

schimbari de comportament

Dacă suferi de depresie, anxietate sau nervozitate, substanțele toxice pot fi cauza acestui lucru. O cantitate mare de toxine poate duce la dereglări hormonale, care determină schimbări bruște de comportament sau o stare generală proastă.

Imunitate scăzută, candidoză recurentă sau răceli frecvente

imunitatea scazuta

Toate pot fi semne că organismul tău se află într-o luptă continuă cu toxinele, ceea ce îl slăbește și îl face vulnerabil în fața bolilor. Mecanismul de apărare împotriva virușilor și bacteriilor slăbește și capacitatea de apărare este diminuată.

Alte simptome sunt: dureri musculare sau ale articulațiilor, migrene, insomnie, miros corporal neplăcut sau sensibilitate la mirosuri.

Cum scapi de toxine

Dacă ai bifat cel puțin unul din semnele de mai sus, e timpul să îi oferi organismului tău o mână de ajutor. Ține o cură de detoxifiere– bea sucuri naturale și mănâncă sănătos. Consumă în cantități mari sfeclă, semințe de chia, citrice, verdețuri, apă. Renunță la alimente de origine animală, fast-food, dulciuri, sucuri acidulate și alcool. Fă mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Consumă probiotice zilnic– poți încerca ceai kombucha, kefir, iaurt grecesc, supă miso și altele. Atunci când îți periezi dinții, acordă atenție și limbii. De obicei, pe limbă și interiorul obrajilor se află multe bacterii. Încearcă, pe cât posibil, să îți prepari în casă anumite produse pe care obișnuiești să le cumperi din magazine. Mă refer la deodorant, pastă de dinți, măști de față sau de păr. Renunță la produsele ce conțin substanțe toxice precum parabeni, sulfiți sau arome. Nu în ultimul rând, alege să mănânci alimente organice și să bei suficientă apă. Suplimentele alimentare bogate în clorofilă precum chlorella, spirulina sau alfalfa, dar și cărbunele activ au un efect pozitiv în lupta cu toxinele.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.