Scoate-ți silueta la iveală!

0

Gradele din termometre au crescut, iar noi nu ne mai putem ascunde corpul sub textura hainelor groase de iarnă. Picioarele invadate de celulită, colăceii care s-au depus în zona abdominală sau brațele pe care “atârnă” pielea sunt semne clare că trebuie să facem ceva. Schimbarea garderobei ar trebui să vină la pachet cu un abonament la sala de fitness și cu o doză mare de motivație.

Scoate silueta la iveală

Câteva sfaturi utile pentru cei care deja au făcut acest pas ar fi să se “împrietenească” treptat cu sportul. Prima săptămână este una de acomodare, sunt recomandate clasele cu un grad redus de intensitate cum ar fi yoga sau Pilates. Aceste programe pun accentul pe mobilitate, flexibilitate și te ajută să revii în formă. După câteva ședințe, poți combina și cu activitățile de grup de tip cardio: Cycling, Step aerobic, Rebound, chiar și Kangoo. Rolul efortului cardio este de a crește anduranța, stimulează metabolismul, contribuie la arderea caloriilor și ajută la scăderea în greutate.

Scoate silueta la iveală

Dacă nu ești tentat să participi la clase și preferi aparatele de fitness, se aplică aceeași regulă a lucrului progresiv. Primele antrenamente se desfășoară în regim circuit, apoi continuați cu antrenamente personalizate pe grupe musculare în funcție de obiectivul stabilit: tonifiere sau recompoziție corporală.

Scoate silueta la iveală

Faceți abstracție de tensiunea musculară, aceasta se instalează, de obicei, la 24 – 72 de ore după efort. Câteva ponturi pentru a o combate: ia o aspirină sau vitamina C efervescentă, consumă multe lichide – acestea ajută țesutul muscular să se refacă și, cel mai important, nu lenevi! “Cui pe cui se scoate”, spune o vorbă din popor. Este cât se poate de adevărat şi în ceea ce priveşte febra musculară. Studiile au confirmat că atunci când exersezi din nou acelaşi muşchi care prezintă semne de DOMS, există şanse mari ca febra musculară să dispară.

Scoate silueta la iveală

După ce entuziasmul din prima lună începe să dispară, motivația își intră în drepturi. Și ce ne poate stimula mai tare decât proba costumului de baie? Gândul că peste puțin timp vom fi nevoite să ne lăsăm trupul mângâiat de razele soarelui? Cu siguranță, fiecare dintre noi își dorește să arate impecabil când își expune corpul pe un șezlong la mare sau la ștrand.

Scoate silueta la iveală

Cu perseverență, sudoare și disciplină, rezultatele încep să apară. Important este să nu renunțați după primele antrenamente! Încercați să introduceți sportul în rutina voastră zilnică și vă veți simți mult mai bine în propria piele! Mersul la sală nu este o activitate sezonieră, ci poate deveni un stil de viață. Acum este momentul pentru o schimbare… scoate-ți silueta la iveală!

Scoate silueta la iveală

Photo credits: Biloo

About Author

Raluca Basu

Raluca Basu este instructor de aerobic și fitness cu acreditari recunoscute de Ministerul Educatiei si de Ministerul Muncii din România, precum si de asociatiile europene de profil. Are competente in sustinerea antrenamentelor de grup de tip aerobic, Step, Pilates si consilierea clientilor in regim de antrenor personal. Dincolo de pasiunea pentru sport, Raluca Basu este de profesie realizator si prezentator TV, cu specializare post-universitara in Mass Media si Relatii Publice. Cariera sa in domeniul jurnalismului a mers in paralel cu activitatea sportiva, de-a lungul timpului realizand numeroase reportaje pentru Analog TV, Digi Tv si Televiziunea Medicala.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.