Sănătate la un buton distanță – aplicații în domeniul health

0

În prezent, există peste 30.000 de aplicații în domeniul sănătate și fitness pentru smartphone-uri și tablete, disponibile atât pe sistem de operare Android, cât și iOS. Ele sunt adresate celor care vor să piardă în greutate, doresc să ducă un stil de viață sănătos, oferă informații legate de medicamente și boli, furnizează programe de fitness personalizate și multe altele. Ele se adresează atât cadrelor medicale cât și utilizatorului comun.

Care sunt aceste aplicații și ce rol au?

Calorie Counter by FatSecret

Este o aplicație Android utilă celor care doresc să slăbească sau să urmeze un stil de viață sănătos. Poți calcula câte calorii consumi într-o zi, poți planifica mesele următoare și de asemenea să afli detaliile nutriționale ale alimentelor.

Medscape

Este adresată mai ales specialiștilor din domeniul sănătății – medicilor și farmaciștilor. Oferă informații legate de medicamente (indicații, reacții adverse etc.), proceduri, boli, calculatoare medicale, știri din domeniu și altele. Poate fi utilizată și offline. Aplicația are peste 4 milioane de utilizatori.

Diet Assistant

Este adresată celor care doresc să aibă un stil de viață sănătos, să slăbească, să-și mențină kilogramele sau să câștige în greutate. Aplicația funcționează ca un nutriționist personal. Furnizează alegeri alimentare sănătoase, un plan de dietă personalizat, sfaturi și trucuri pentru pierderea în greutate. Are o interfață simplu de utilizat, cu alerte personalizate, fiind potrivită pentru toată familia. Este valabilă atât pe Android, cât și pe iPhone.

Noom Weight Loss Coach

Ajută la pierderea kilogramelor în plus pe termen lung și la tranziția către un stil de viață sănătos. Oferă posibilitatea de a citi articole informative, de a completa un jurnal pentru a urmări mesele, programele de antrenament și progresele pe care le-ai înregistrat. Aplicația este actualizată frecvent și poate fi integrată cu Facebook și Twitter.

Stop Panic & Anxiety Self-Help

Este adresată persoanelor care suferă de atacuri de panică sau anxietate. Conține tehnici de relaxare ce ajută utilizatorul să își controleze aceste stări.

Headspace

Ajută la reducerea stresului zilnic prin utilizarea meditației, muzicii și culorilor. Tehnicile folosite te vor ajuta să îți „antrenezi” mintea pentru a obține o viață mai sănătoasă și fericită. Ai posibilitatea de a downloada sesiuni de meditație pentru uzul offline.

UMSkinCheck

Ajută utilizatorul să identifice alunițele sau orice leziune ce poate duce la apariția cancerului de piele.

Fertility Friend Mobile

Utilizatoarele care doresc să rămână însărcinate pot utiliza această aplicație ce le oferă

o bună monitorizare a zilelor de fertilitate. Aplicația permite introducerea datelor precum – temperatură, ovulație, fluid cervical, toate fiind protejate de o parolă.

Aplicația Sănătate

Este compatibilă cu dispozitivele iPhone, iPod touch și cu iOS 8. Poți stoca datele colectate de toate aplicațiile tale fitness și de sănătate. În secțiunea ID medical, poți introduce date importante legate de sănătatea ta, pentru a putea fi preluate cu ușurință în caz de urgență. În secțiunea Date, poți monitoriza măsurătorile corporale, statistici de fitness și altele, iar în Surse – să stabilești ce alte aplicații au acces la datele tale.

RunKeeper

Aplicație destinată celor care aleargă, merg pe bicicletă, sau doar se plimbă. Oferă informații despre viteză, calorii arse și rapoarte de distanță. Are sistem de poziționare prin GPS și Google Maps. Informațiile pot fi transferate pe site-ul RunKeeper.com pentru a monitoriza performanțele obținute. Aplicație valabilă pentru Android și iPhone.

Sănătate și fitness

Oferă antrenamente, sugestii de diete personalizate, sfaturi pentru a obține fizicul dorit și pentru a-ți crea un stil de viață sănătos. Aplicația este perfectă pentru cei care doresc să aibă un corp sănătos, fiind un ghid pas-cu-pas în obținerea acestui lucru. Îți poți crea propria dietă, poți afla valorile nutriționale ale alimentelor și antrenamentul care ți se potrivește. În această aplicație este integrat și serviciul Corpul Uman 3D, un instrument interactiv de vizualizare 3D a organismului. Aplicația este gratuită.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.