PMS masculin

0

Când spunem Sindrom Pre-menstrual(PMS) ne gândim la femei. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că mulţi bărbaţi suferă de o condiţie similară cu PMS-ul, numită Sindromul Masculin de Iritabilitate(IMS).

Printre simptomele prezente la bărbaţi se enumeră:  schimbări de stare, anxietate, furie, iritabilitate, dureri de cap, epuizare, crampe ale stomacului, disfuncţie erectilă. Cauza acestor simptome este nivelul scăzut al testosteronului, hormon responsabil cu producţia de spermă, creşterea libidoului şi a tonusului muscular.

Primul studiu a fost realizat de către Dr. Gerald A. Lincoln, cercetător la  Medical Research Council’s Human Reproductive Sciences Unit din Edinburgh, Scoţia, pe un berbec. A observat fluctuaţii ale testosteronului, concomitent cu schimbări de comportament ale animalului.

Spre deosebire de femei care au ciclu hormonal lunar, la bărbaţi ciclul hormonal se poate manifestă oricând, chiar şi zilnic.

Nivelul testosteronului la bărbaţi este ridicat dimineaţa, variază pe timpul zilei şi scade spre seară. De asemenea nivelul de testosteron începe să crească primăvara, începând spre toamnă să scadă, culminând cu un nivel minim iarna.
Alte studii sunt de părere că bărbaţii de vârstă mijlocie trec printr-o perioadă în care nivelul de testosteron suferă o cădere bruscă, deşi diferiţi medici dau vina pe obezitate, lene, fumatul şi băutul în mod excesiv.
Scăderile de testosteron pot fi influenţate de: anumite medicamente, dietă(consumul exagerat de carne influenţează negativ starea, datorită estrogenului), consumul de alcool, lipsa somnului, stres.

Medicii recomandă să incluzi în viaţa de zi cu zi:

  • O alimentaţie echilibrată bazată pe proteine, lipide şi carbohidraţi, care să includă multe fructe şi legume.
  • Exerciţiile fizice regulate fac minuni, cresc nivelul de testosteron din organism.
  • Vitaminele şi mineralele sunt esenţiale atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, iar mulţi bărbaţi nu-şi iau aportul necesar de vitamina B6 şi magneziu din dietă. Nu uitaţi de calciu.
  • Consum limitat de alcool.
  • Odihnă.

 

În concluzie bărbaţii nu sunt de pe Marte şi femeile de pe Venus. Toţi suferim de depresii, frustrări şi stres. Singura diferenţă este că femeile îşi exprimă trăirile emoţionale în schimb ce bărbaţii au fost învăţaţi să sufere în tăcere.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.