Pentru un corp fit, alege Fitball!

0

Vă provoc să încercați un antrenament realizat cu un accesoriu interesant și versatil – fitball-ul. Această minge de fitness a fost folosită încă din anii ’50 de către medicii fizioterapeuţi pentru recuperare, iar prin anii ’90 a fost introdusă și în sălile de fitness și utilizată în cadrul diverselor antrenamente.

antrenament fitball

Exercițiile realizate cu ajutorul fitball-ului sunt variate și implică toate grupele musculare. În momentul în care ajungeți să vă “împrieteniți” cu mingea și o controlați fără dificultate, exercițiile vi se vor părea destul de simple. Vestea bună, pentru cei “certați” cu sala de sport, este că acest program poate fi realizat și acasă. Aveți nevoie doar de echipament lejer, fitball și… voință.

antrenament fitball

Înainte de a vă achiziționa mingea de fitness, trebuie să știți că este recomandat să o alegeți în funcție de înălțime pentru a fi potrivită corpului vostru. Astfel, dacă aveți 1.60 m vă trebuie una cu diametrul de 55 cm, dacă aveți în jur de 1.70 m vi se potrivește o minge cu diametrul de 75 cm, iar dacă înălțimea depășește 1.80 m cel mai indicat este să lucrați cu o minge cu diamentru de 80 cm.

antrenament fitball

Programul de antrenament pe minge vă tonifiază musculatura, vă îmbunătățește postura și este indicat tuturor, indiferent de pregătirea fizică. Instabilitatea dată de minge vă forţează corpul să folosească mai mulţi muşchi pentru menţinerea echilibrului. Cu mingea de fitness se lucrează, în special, muşchii abdomenului şi ai spatelui. Practicate în mod regulat, exercițiile pe fitball duc la dezvoltarea coordonării și a flexibilității. Puteți lucra în ritmul propriu și vă stabiliți singuri intensitatea antrenamentului. De asemenea, pe parcursul programului, creierul este mai bine oxigenat și, cu siguranță, veți avea o stare de spirit excelentă!

antrenament fitball

Prin urmare, pregătiți-vă echipamentul sportiv și apucați-vă de treabă!

antrenament fitball

Photo: Cristina Ivașcu
Echipament: Bodo Sport

About Author

Raluca Basu

Raluca Basu este instructor de aerobic și fitness cu acreditari recunoscute de Ministerul Educatiei si de Ministerul Muncii din România, precum si de asociatiile europene de profil. Are competente in sustinerea antrenamentelor de grup de tip aerobic, Step, Pilates si consilierea clientilor in regim de antrenor personal. Dincolo de pasiunea pentru sport, Raluca Basu este de profesie realizator si prezentator TV, cu specializare post-universitara in Mass Media si Relatii Publice. Cariera sa in domeniul jurnalismului a mers in paralel cu activitatea sportiva, de-a lungul timpului realizand numeroase reportaje pentru Analog TV, Digi Tv si Televiziunea Medicala.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.