Padel: un sport altfel, acum și în Timișoara

0

Când menționăm în același context de rachete, un teren cu fileu și mingi galbene, gândul ne zboară automat la un sport foarte cunoscut. Însă lucrurile nu sunt așa cum par la prima vedere. Dacă v-ați gândit la tenis, atunci înseamnă că încă nu ați auzit de Padel.

Acesta este un sport de echipă, ușor de învățat, ce poate fi practicat indiferent de vârstă, sex sau condiție fizică. Se joacă pe un teren înconjurat de pereți din sticlă și un fileu așezat pe mijloc. Paleta are un design unic, fără corzi, iar jocul este compus  întotdeauna din patru jucatori- doi de fiecare parte a fileului. Punctajul este la fel ca cel folosit în tenis. Padel este cunoscut ca fiind un sport ce îmbină punctele forte întâlnite în tenis şi squash, dar este o variantă mai prietenoasă a acestor sporturi, fiind considerat un sport de familie.

Un alt lucru de menționat este că aveți posibilitatea să jucați padel pentru prima dată și în vestul țării, în cadrul bazei sportive Padel Center din Dumbrăviţa. Acest lucru este posibil mulțumită TerenPadel, constructor și susținător al acestui sport în România, Padel Center Dumbrăvița, prima bază sportivă cu terenuri de padel din vestul țării, dar și asociației Via Rumania Cultura, promotor al culturii spaniole. Dacă doriți să aflați mai multe despre acest sport, sau dacă doriți să îl practicați, puteți accesa link-urile www.padelcenter.ro și www.terenpadel.ro.

LET’S PLAY PADEL!

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.