Mai mult soare, mai puțin stres: cum te deconectezi vara asta

0

A venit vara și odată cu ea, soarele și voia bună. Este momentul în care ne bucurăm de razele calde ale soarelui, de compania prietenilor și de binemeritatele vacanțe. Dar parcă totuși nu ne simțim cu totul relaxați și echilibrați. Vara aceasta este timpul să te deconectezi și să înveți lucruri noi! Află care sunt metodele prin care poți scăpa de stresul de zi cu zi și cum te poți simți mai relaxată.

1. Împământarea

Te-ai întrebat vreodată de ce atunci când te plimbi desculță pe malul mării te simți relaxată? Sau atunci când faci plimbări prin natură și pentru câteva secunde stai cu picioarele pe iarba proaspătă te cuprinde o senzație de bine? Împământarea este o practică ce presupune contactul direct al tălpilor goale cu pământul. Astfel, te vei încărca cu energie pozitivă, care are efect direct asupra sănătății tale. Cercetătorii au descoperit că împământarea este benefică pentru sistemul cardiovascular și în tratarea inflamațiilor.

2. Meditează!

Stresul este prezent sub forme diferite în viețile fiecăruia și este inevitabil să nu ne afecteze. Îți poți găsi echilibrul interior prin meditație – scapă de stresul cotidian, deconectează-te și relaxează-ți mintea! Meditația, pentru începători, poate fi destul de grea, mai ales că mai mult ca sigur nu vei reuși din prima. Să îți golești mintea de toate lucrurile negative este dificil. Dar, dacă îți dorești cu adevărat, atunci trebuie să fii perseverentă și încrezătoare. Pașii pentru meditație sunt simpli, iar metoda trebuie exersată cât de des posibil pentru a da rezultate: așează-te în poziția de meditație (cea mai frecventă este poziția lotus), închide ochii și relaxează-ți corpul, stai nemișcată și fii conștientă de sunetele din jurul tău, respiră încet și profund, rostește în gând o mantră (cuvânt, frază, expresie; cea mai folosită este „Inspir. Expir”) pentru a te ajuta să te concentrezi mai bine, relaxează-ți mintea (încearcă să o golești de problemele care te încarcă) și gândește-te la ceva pozitiv.

3. Fă plimbări în natură!

Deconectează-te de la stresul și aglomerația din oraș și fă o plimbare în natură. Poți merge la un picnic, un grătar cu prietenii sau chiar într-o mini-vacanță la o pensiune rurală. Dacă faci asta, ai grijă să lași deoparte orice te-ar putea deconcentra de la armonia naturii – smartphone-ul, tableta sau laptopul. Acordă-ți timp ție și reuniunii cu natura. Vei vedea că vei fi mult mai relaxată și binedispusă.

4. Yoga – de ce nu?

E vară, ești în vacanță sau concediu. Ieși din rutină și încearcă ceva nou. Yoga este soluția perfectă pentru tine dacă vrei să te relaxezi și în același timp să îți îmbunătățești sănătatea. Yoga este o disciplină ce conectează și armonizează mintea, trupul și sufletul. Există mai multe abordări ale practicii (hatha, vinyasa etc.) cu aceleași beneficii asupra sănătății: îmbunătățirea capacităților respiratorii, a posturii (îndreptarea coloanei vertebrale), a articulațiilor, concentrării, înlăturarea energiei negative din corp.

5. Interacționează cu cei din jur!

Încearcă să petreci cât mai mult timp alături de persoanele apropiate, de familie și de prieteni. Comunicarea față-în-față crește nivelul de fericire în viață.

6. Niciodată nu e prea târziu să înveți!

Acum câțiva ani ai vrut să faci un curs de fotografie dar niciodată nu ai avut timp? Ești pasionată de gătit dar nu te-ai gândit să te înscrii la un curs? Acum e momentul! Alege o activitate creativă pe care ai ezitat să o faci până acum și go for it! Vei vedea că satisfacțiile vor veni imediat și tu te vei simți mult mai fericită.

7. Fă sport!

Chiar dacă e vorba de jogging, fitness, înot, mersul pe bicicletă sau orice altceva, mișcarea fizică este indicată deoarece ajută la relaxare și micșorează nivelul de stres din organism. Pe lângă asta, te ajută să previi și chiar să combați o serie de boli – obezitate, boli cardiovasculare, diabet. Ce mai aștepți? Scoate-ți bicicleta la o plimbare!

8. Citește, citește, citește!

De ce de trei ori? Pentru că citind poți evada într-o lume la alegerea ta, te poți regăsi în personajele poveștii și te poți deconecta pentru câteva ore sau zile de la problemele zilnice. Citește o carte la plajă – în loc să navighezi pe Internet – , pe o bancă în parc, acasă sau oriunde îți face plăcere. Cititul te va ajuta să te relaxezi.

Dansează, iubește, plimbă-te prin ploaie, comunică cu cei dragi, cunoaște oameni noi, fii optimistă, învață să te iubești pe tine însăți, apreciază-te pe tine și pe cei din jur, găsește-ți pacea interioară, ai grijă de sănătatea ta și vei găsi echilibrul necesar pentru o viață fericită.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.