Lucerna (alfalfa) – părintele tuturor plantelor

0

Lucerna este un superaliment ce acționează într-o gamă largă de afecțiuni. Alfalfa înseamnă „părintele tuturor plantelor” – prin consumul de lucernă te vei încărca cu vitamine, minerale, proteine, fibre, oligoelemente, antioxidanți, aminoacizi, clorofilă, niacină, acid folic și lista poate continua. Este indicată pentru creșterea imunității, tonusului general, îmbunătățirea asimilării nutrienților, în detoxifiere sau alcalinizarea organismului.

Detoxifică

Lucerna curăță organismul de toxine, în principal ficatul și intestinele, purifică sângele, are efecte diuretice și laxative. Ajută la eliminarea retenției de apă din organism și la scăderea în greutate, dacă este consumată regulat, iar alimentația ta este una corectă.

Stimulează imunitatea și oferă energie

Clorofila pe care o conține alfalfa se aseamănă ca structură cu hemoglobina. Ea oxigenează sângele și oferă organismului mai multă energie, un tonus ridicat, ține substanțele toxice și radicalii liberi la distanță. Crește nivelul de concentrare și reduce stresul acumulat în timpul zilei. Cantitatea mare de nutrienți stimulează imunitatea și o fortifică, iar numărul răcelilor tale va scădea considerabil.

E benefică pentru inimă

S-a dovedit că lucerna previne depunerea grăsimii pe artere, acumularea de colesterol rău și creșterea nivelului de colesterol bun. De asemenea, reglează tensiunea arterială și previne apariția bolilor cardiovasculare.

Îmbunătățește digestia

Lucerna ajută la o mai bună asimilare a nutrienților din alimente atunci când este administrată imediat după masă. De asemenea, este utilă în caz de indigestie, ulcer, în eliminarea arsurilor gastrice, reduce balonarea și tratează constipația datorită conținutului mare de fibre.

Lucerna mai este folosită în tratarea artritei, deoarece are efecte antiinflamatorii, infecțiilor cauzate de ciuperci (are efect antibacterian), osteoporozei, fortifierea sistemului urinar (unele studii au concluzionat că lucerna are efect în eliminarea calculilor renali), în caz de anemie, malabsorbție, pentru stimularea poftei de mâncare, pneumonie, bronșită sau astm, dismenoree sau menopauză.

Poți găsi lucerna sub diferite forme: capsule, tablete, lăstari, germeni, frunze, pulbere, semințe sau tinctură. Cel mai indicat e să te orientezi spre variantele bio, în stare cât mai pură. Citește cu atenție eticheta produsului pe care îl achiziționezi și întreabă care este modul corect de administrare.

Consum și contraindicații

Se poate administra sub formă de tablete în timpul unei cure de detoxifiere sau reenergizare a organismului. Germenii și semințele se pot adăuga în salate, sandvișuri, supe sau garnituri, iar pulberea în smoothie-uri sau sucuri naturale. Frunzele se pot infuza și consuma sub formă de ceai. În ceea ce privește cantitatea, este indicat să se consulte un medic specialist, care va stabli modul de administrare în funcție de necesitățile tale.

Lucerna nu este indicată femeilor însărcinate sau care alăptează, în caz de ocluzii intestinale sau alergie la planta verde de ovăz. Nu trebuie consumată în exces, deoarece poate avea efecte secundare.

Mărturii

„Am descoperit beneficiile lucernei acum mai bine de 1 an. Eram tot timpul obosită și simțeam nevoia unei schimbări. M-am dus la un magazin naturist de unde am plecat cu un plic cu pulbere de lucernă. De atunci, țin de câteva ori pe an o cură cu suc natural de portocale în care adaug o linguriță de pulbere. Acum nu mă mai simt obosită în timpul zilei și răcesc mult mai rar!”, Silvia U., 21 ani

„Nu credeam că o simplă plantă recomandată de o prietenă mă va ajuta să îmi detoxific organismul. Încercasem diferite cure și înainte, dar fără efectele pe care le doream. Alfalfa, împreună cu o dietă sănătoasă, a făcut minuni pentru mine! Am scăpat de retenția de apă, am pierdut 2 kilograme și tenul meu arată minunat!”, Diana P., 20 ani

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.