Despre recuperarea după naștere cu Dr. Cristina Muntean

0

Venirea pe lume a unui copil este un miracol pentru fiecare familie, însă nașterea implică un efort puternic al organismului tău. O serie de transformări se vor petrece în corpul tău. De la schimbări ale stării emoționale până la modificări fizice ale corpului, îndeosebi ale coloanei vertebrale şi ale mușchiului perineu. Fiecare femeie trebuie să fie pregătită pentru sarcină deoarece copilul nostru se dezvoltă în funcţie de ceea ce îi oferim. O dietă echilibrată începută chiar cu câteva luni înainte de a rămâne însărcinata este cheia succesului pentru o sarcină ușoara, fără prea multe greţuri şi complicaţii ale tranzitului intestinal. Pe parcursul sarcinii şi după naştere, alimentaţia ar trebui să fie atent aleasă în funcție de necesitățile mamei şi ale copilului. Perioada alăptării este una extrem de benefică pentru micuţul tău dar şi pentru tine fiindcă se creează cea mai puternică legătură sudată prin dragoste şi încredere.

După ce naşti, indiferent că este vorba de naştere normală sau de cezariană, după eliminarea placentei şi până la revenirea organismului la starea normală, se spune că te vei afla în starea de lăuzie, care durează în medie şase săptămâni. După această perioadă se poate începe kinetoterapia postpartum ce are ca scop refacerea estetică a întregului organism.

Unde pot face aceste proceduri?

În Timişoara am deschis un centru de recuperare după naştere, dedicat exclusiv femeilor şi copiilor. În cadrul acestui centru avem servicii de kinetoterapie care au ca scop refacerea estetică a întregului organism, în special a musculaturii care menține un aliniament postural corect, refacerea perineului, dacă acesta a avut de suferit şi a dezechilibrelor musculoarticulare de după sarcină (musculatura spatelui, a abdomenului etc.). Un alt aspect imporant pentru noi este scăderea în greutate a mămicilor care au acumulat mai multe kilograme pe parcusul sarcinii. O echipă de specialiști în acest domeniu vin cu pachete atractive pentru fiecare mămică, de la exerciții de tip cardio şi aerobic până la o nutriţie adecvată.

Pentru că este un centru dedicat exclusiv femeilor şi copiilor, ne ocupăm şi de perioada sarcinii prin urmărirea atentă din punct de vedere alimentar a gravidelor şi pregătirea lor pentru o naștere mai uşoară prin exerciții de tip Lamaze.

De asemena, venim în ajutorul copiilor cu PLATFUS, SCOLIOZĂ, CIFOZĂ, SINDROM DOWN, TETRAPAREZĂ prin execitii de kinetoterapie.

Puteți face programări pe site-ul nostru:  http://www.recuperare-nastere.ro/contact
sau la numarul de telefon : +40774623352

Vă așteptăm la CENTRUL DE RECUPERARE DUPĂ NAȘTERE „DR. CRISTINA MUNTEAN” de pe strada Mureș, nr.5, lângă piața Doina.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.