Totul despre Raw Veganism

0

De cand am adoptat acest stil de viaţă, una din întrebările care îmi sunt adresate adesea este: “care sunt beneficiile unui stil alimentar raw vegan ?”.
Cercetările arată o legătură puternică între stilul alimentar obişnuit bazat pe mâncăruri procesate, carne, lactate, ouă şi boală, energie scăzută, obezitate, adicţie alimentară, alergii la unele mâncăruri, hipertensiune şi nu numai. Dar mulţi oameni încă nu sunt destul de convinşi de beneficiile unui stil de viaţă raw vegan (raw=crud).

Să începem prin a defini conceptul de raw vegan. Principiul de bază al dietei raw vegane constă în consumarea parţială sau totală a alimentelor neprocesate termic sau în nici un alt fel şi se centrează în primul rând pe:

–  fructe proaspete (organice şi dacă e posibil de sezon)
–  legume proaspete (organice şi dacă e posibil de sezon)
–  nuci
–  seminţe
–  superalimente (seminţe de chia, fructe goji, spirulină, chlorela, tărâţe de psyllium, maca etc)
–  germeni ale diverselor seminţe şi vlăstari
–  sucuri şi smoothie-uri
–  uleiuri şi unturi din diverse seminţe şi alimente, procesate la rece (ex: ulei de cocos, ulei de cânepă, unt de cacao etc)

Aş vrea să vă prezint câteva dintre beneficiile acestui stil de viaţă. În afară de faptul că este rentabil ca şi preț, simplu de preparat şi de digerat, acest stil alimentar de viaţă raw vegan creşte energia şi vitalitatea, poate ajuta la ameliorarea alergiilor alimentare, rezolvă problemele digestive, întăreşte sistemul imunitar, scade colesterolul şi te ajută în lupta cu kilogramele. În plus, un stil de viaţă bazat în principal pe crudităţi, întinereşte pielea oferindu-i un aspect radiant, întăreşte unghiile şi părul, reduce migrenele, şi poate atenua anxietatea, depresia şi stările de letargie.

O digestie mai bună

Toate acele fructe şi verdeţuri din dieta raw vegană lucrează pentru a stimula digestia. Majoritatea crudităţilor conţin un număr mare de fibre care ajută la detoxifierea şi curăţarea corpului într-un mod natural şi îl ajută să se regenereze.

Hidratare naturală

Pentru că în jur de 70 la sută din corpurile noastre este apă, o greşeală des întâlnită este aceea de a înlocui lichidele de care are nevoie organismul nostru să funcţioneze cu băuturi (ca sucuri, alcool, cofeină) care conţin cantităţi mari de zahăr, aditivi, coloranţi, conservanţi şi multe alte chimicale şi toxine. Mâncând fructe şi legume ne hidratăm în mod natural organismul. Vara este cel mai bine să mâncăm fructe şi legume crude datorită nivelului crescut de apă pe care îl conţin. Fructele şi legumele care sunt cât mai colorate conţin o cantitate mai mare de nutrienţi, fitochimicale şi antioxidanţi. Ca de exemplu: mere, fructe de pădure, banane, pepene (alb şi roşu), prune uscate, roşii, citrice, morcovi, broccoli, salate, spanac, ardei gras sau iute.

Un aspect frumos şi strălucitor

Viaţa, vremea, stresul, emoţiile puternice cât şi toxinele din mâncărurile procesate contribuie la îmbătrânirea prematură a corpului. Consumând alimente crude contrabalansează aceste efecte negative şi permite organismului să-şi elibereze acea strălucire naturală pe care numai un organism sănătos o poate emana. De ce să cheltui o avere pe creme şi loţiuni care îţi promit tinereţe şi frumuseţe veşnică când poţi avea acest lucru într-un mod natural printr-o alimentaţie raw vegană.

Memorie şi concentrare îmbunătăţite

Mintea este cheia pentru vindecarea corpului şi a emoţiilor care la rândul lor întineresc sufletul. Consumul de alimente naturale, neprocesate şi fără chimicale permit o funcţionare a creierului şi o concentrare îmbunătăţită.

Energie, vitalitate şi greutate sănătoasă

De când consum mâncare crudă, eu personal m-am trezit cu nivelul energiei la cote maxime, o greutate ideală cât şi o gândire optimistă. Pun asta pe seama eliminării din alimentaţia mea a zahărului, grăsimilor cât şi a chimicalelor găsite în mâncărurile procesate.

În concluzie, fie că motivele pentru care ai vrea să încerci acest stil de viaţă raw vegan sunt pierderea în greutate, o înfăţişare tânăra, un corp mai sănătos sau chiar o evoluţie personală, beneficiile sunt enorme.
Nu trebuie să te gândeşti că renunţi la ceva, poţi să înlocuieşti toate alimentele preferate, până şi pâinea. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci e să uiţi tot ce ştiai despre gătit şi să înveţi să găteşti raw.

sursă foto: photl.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.