Dă frâu liber corpului tău să “călătorească” unde poftește – Capoeira’s style

0

Dans, acrobații și muzică, toate combinate și împletite în stil afro-brazilian. Rezultatul? Capoeira, un stil de artă marțială creată în Brazilia de către sclavii aduși din Africa în secolul al XVI – lea.

Prin îmbinarea armonioasă și creativă a tehnicilor de arte marțiale cu elemente de dans, Capoeira pune într-o mișcare continuă și fluidă întregul corp.  Practicată în mod constant, Capoeira dezvoltă capacitățile de coordonare, control și echilibru. Capoeira înseamnă mișcare și grație, plăcerea unui joc bazat pe comunicare și anticipare și poate fi practicată de oricine, la orice vârstă. Jocul de Capoeira are loc în Roda (Cerc al energiei) și este efectuat mereu cu zâmbetul pe buze, gest simbolic care sugerează că jucătorul nu se teme de pericol. Pe lângă faptul că acest stil de artă marțială îți modelează corpul, are impact și asupra minții, lucrează pe încrederea de sine, concentrare, curaj și creativitate.

În jocul de Capoeira, principalul obiectiv al practicantului este, nu de a face rău adversarului, ci de a-și arăta skill-urile și abilitățile. Jocul de Capoeira (Jogo de Capoeira) este o conversație fizică, efectuată prin mișcări de acrobație și de arte marțiale. Mișcarea are loc în RODA (pronunțat hoda), un cerc de capoieriști, care emană energie prin bătăi din palme și muzică de Capoeira (vocal și instrumental ).

Roda este lumea interioară a capoieristului, o lume plină de energie! Beneficiile acestui tip de artă marțială sunt numeroase: dezvoltă și menține o condiție fizică corespunzătoare, reprezintă un mod distractiv de a învăța ceva nou, dezvoltă capacitatea de a lucra în echipă, oferă flexibilitate, energie și eleganță, iar prin complexitatea exercițiilor, dezvoltă puterea de concentrare.

Regula de bază în Capoeira este că nu poți face ceva greșit. Prin urmare, dacă ești începător sau avansat, sportiv încercat sau doar o fire curioasă, poți oricând practica această artă marțială!

About Author

Raluca Basu

Raluca Basu este instructor de aerobic și fitness cu acreditari recunoscute de Ministerul Educatiei si de Ministerul Muncii din România, precum si de asociatiile europene de profil. Are competente in sustinerea antrenamentelor de grup de tip aerobic, Step, Pilates si consilierea clientilor in regim de antrenor personal. Dincolo de pasiunea pentru sport, Raluca Basu este de profesie realizator si prezentator TV, cu specializare post-universitara in Mass Media si Relatii Publice. Cariera sa in domeniul jurnalismului a mers in paralel cu activitatea sportiva, de-a lungul timpului realizand numeroase reportaje pentru Analog TV, Digi Tv si Televiziunea Medicala.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.