Cea mai recentă descoperire: alge cu gust de bacon

0

Cercetătorii au descoperit cel mai nou soi de alge: cele cu gust de bacon. Nu e nicio glumă. Acest tip de algă face parte din categoria denumită dulse şi este o foarte cunoscută algă în bucătăria asiatică datorită conţinutului ridicat de proteine şi gustului de umami. Cercetătorii de la Oregon State University au creat acest nou soi de algă, iar atunci când e prăjită are un gust total diferit de cel al algelor în general. În schimb, concurează cu o mult râvnită delicatesă pe care mulţi oameni nu şi-o pot nega. Această “imitaţie” de bacon sub forma algelor este de două ori mai nutritivă decât kale (ca şi cum mai e nevoie alte motive ca să te convingă s-o încerci).

Cercetătorul Chris Langdon împreună cu colegii de la Oregon State University (OSU) – Centrul Ştiinţific de Marină au patentat acest nou soi de alge, soi cultivat de Langdon în ultimii 15 ani. Acest tip de algă va deveni un star în rândul bucătăriei vegane. Această algă suculentă de culoare roşie este o plantă plină de nutrienți, crescând foarte repede, fiind o sursă excelentă de minerale, vitamine şi antioxidanţi. “Dulse este o super mâncare”, declara Chuck Toombs, membru în Colegiul de Business al OSU.

Acest soi a fost dezvoltat iniţial într-un efort de a găsi căi mult mai eficiente în creşterea scoicilor abalone, care sunt considerate delicatese în Asia. Şi a funcţionat; soiul algelor dulse au crescut mult mai rapid şi au devenit foarte căutate în pieţele de top din rândul fructelor de mare. Totuşi, Langdon spune că a existat întotdeauna un interes în creşterea acestui tip de algă pentru consumul destinat oamenilor. Soiul dulse pe care Langdon şi echipa sa o cultivă poate fi crescută şi în ferme mai îndepărtate de ţărm, iar Toombs o consideră o oportunitate cu potenţial pentru industria din Oregon. Echipa de cercetători a fost capabilă să securizeze şi să aducă un chef care să exploreze posibilitatea ca acest soi să fie introdus şi în meniul restaurantelor şi al vânzărilor publice.

În Portland, un oraş extrem de apropiat de practicile vegane, s-a creat vâlvă în rândul chef-ilor marilor restaurante. Chefs vegani au încercat să creeze replici ale gustului dumnezeiesc de bun al baconului de ceva vreme deja, începând cu toate soiurile de ciuperci, vinete, însă acest proces implică mult prea multă muncă. Unii vor continua să discrediteze gustul baconului vegetal susţinând că nu este unul extraordinar, dar poate îşi vor schimba părerea după ce vor încerca aceste comori nebănuite din adâncurile oceanelor.

sursă: nhabitat.com
sursă foto: Oregon State University

About Author

Avatar

Sunt o optimistă convinsă și mi se spune că am un entuziasm molipsitor. Am declarat război oricărui colț de mobilă, acolo unde se râde mult sunt mereu prezentă și încerc să împodobesc lumea din jurul meu cu frumos. Îmi place să cunosc suflete noi, să le observ și să-i descopăr pe oamenii care le poartă. Și, poate cel mai important, îmi place să scriu despre toate acestea.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.