Carnea, la fel ca zahărul, provoacă obezitatea

0

Noi cercetări arată că, la nivel global, carnea, la fel de mult ca zahărul, este o cauză a obezității – boală cu care se confruntă un procent tot mai mare din populație.

Potrivit oamenilor de știință de la University of Adelaide, carbohidrații și grăsimile ne pot oferi suficientă energie necesară organismului și sunt digerate mult mai repede decât proteinele. Ce înseamnă asta? Energia provenită din carnea digerată mai greu, este utilizată mult mai târziu, fiind astfel stocată ca și grăsime în organism.

Wenpeng You, un doctorand al Universității din Adelaide a făcut cercetări asupra  disponibilității globale a zahărului și a cărnii și impactul pe care aceste alimente le au în ceea ce privește obezitatea în 170 de țări, găsind astfel o corelație puternică între ele.

După contabilizarea diferențelor dintre țări, incluzând gradele de urbanizare, activitatea fizică și aportul caloric, Wenpeng You a constatat că, la același nivel ca zahărul, carnea ar putea reprezenta 13% din rata de obezitate.

Vorbind despre cercetările sale pe site-ul Universității din Adelaide, cercetătorul a afirmat: „Există o regulă generală conform căreia grăsimile și carbohidrații, în special grăsimile, sunt factorii majori care contribuie la apariția obezității. Fie că ne place sau nu, grăsimile și carbohidrații din dietele moderne oferă suficientă energie pentru a satisface nevoile noastre de zi cu zi. Pentru că proteinele din carne sunt digerate mult, mult mai greu, acest lucru duce la stocarea energiei și la depozitarea grăsimii în corpul uman.”

În timp ce noi suntem atenți să nu includem în dietele noastre zahărul și toate alimentele de patiserie, totuși ar trebui să ne îndreptăm atenția și asupra cantității de carne consumată.

text: Vasile Larisa-Andreea
sursă: independent.co.uk

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.