Avantajele sportului în aer liber

0

Oamenii sunt din ce în ce mai sedentari, în mare parte din cauza tehnologiei care ne face viața mai ușoară. Ciclul vieții noastre agitate devine un du-te vino în fuga după bani, iar activitatea noastră se învârte în jurul locului de muncă sau a spațiului care îl numim casă. Din lipsa de timp am redus majoritatea activităților sportive din viața de zi cu zi, ba chiar le practicăm acum în confortul casei noastre.

Mulți se ascund în spatele unei vieți cotidiene și caută refugiul în confortul pe care îl oferă practicarea exercițiilor de fitness de pe internet sau a jocurilor video ce simulează sportul. Unele dintre aceste aspecte nu le contest, sunt grozave, dar avantajele sportului în aer liber sunt mult mai interesante decât abonamentul la o sală de fitness.

Principalul avantaj al sportului în aer liber îl constituie faptul că este mai accesibil, nu ești nevoit să plătești o sumă de bani lunar pentru a trage de niște fiare și nici nu ești constrâns de un orar fix.

Plimbarea de seară, joggingul, înnotul, tenisul sau bicicleta sunt activități unde poți socializa și îți poți reîncărca bateriile. În plus ești expus la sursa numărul unu de vitamina D, razele solare care te ajută la întărirea oaselor și îmbunătățesc sistemul imunitar în lupta împotriva bolilor.

Nu contează vârsta de la mic la mare, toată lumea poate lua parte la acest miracol numit sport, de pe urma căreia sănătatea noastră are doar de câștigat.

Oamenii care practică sportul în mod regulat prezintă un risc scăzut de boli cardiovasculare, boli cronice, diabet sau unele forme de cancer.

Exercitiile fizice de asemenea cresc încrederea în sine, îmbunătățesc calitatea somnului, reduc stresul și depresia, cresc buna dispoziție și energia, luptă împotriva Alzheimerului și a demenței.

Printre avantajele sportului în aer liber se mai numără și arderea caloriilor, problema obezității fiind binecunoscută pe tot mapamondul. Cu cât te antrenezi mai mult cu atât vei fi mai în formă.

Expunerea la aer curat este un alt avantaj care trebuie să-l iei în calcul. Spre deosebire de sala de fitness unde ești izolat între patru pereți și ești invadat de izul de transpirație, nivelul de aer din exterior este de două ori mai curat.

Exercițiile fizice regulate duc spre o creștere a testosteronul la bărbați și împiedică probleme cauzate de disfuncții erectile.De asemenea cresc nivelul de flexibilitate a arterelor în așa fel încât face mai ușoară circulația sângelui prin vene.

Un alt avantaj al sportului în aer liber este împiedicarea îmbătrânirii premature. Introdu în rutina ta puțină mișcare pentru a prelungi durata de viață

Impactul pe care îl au sportul și activitățile fizice este mai mult decât cel fizic. În timpul unui joc sau a unei sesiuni de exerciții fizice, creierul tău eliberează anumiți hormoni cerebrali care îți dau o stare de bine, de relaxare.

Dacă pur și simplu duci o viață sedentară și timpul e inamicul numărul unu fă-ți loc în agendă măcar 30 de minute în fiecare zi și înlocuiește timpul petrecut în fața televizorului sau al calculatorului cu o partidă de mișcare în aer liber.

Avantajele sportului și a unui stil de viață sănătos sunt nenumărate, care e planul tău de atac azi?

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.