5 cele mai nesănătoase mâncăruri de vară

0

A venit vara… peste tot e miros de grătar, frigidere de îngheţată şi alte delicii îmbietoare la mai fiecare colţ de stradă. Chiar dacă e vară şi temperaturile ridicate îţi mai taie din pofta de mâncare, dacă nu ai grijă, la sfârşitul sezonului cald te poţi trezi cu uşurinţă cu câteva kilograme în plus. Am făcut o listă cu cele mai nesănătoase delicii de vară, de care trebuie să ne ferim sau să le consumăm cumpătat. Mai jos sunt câteva dintre ele … din punctul meu de vedere, cele mai ademenitoare.

mancaruri de vara nesanatoase1. Grătarul

Multă lume când se gândeşte la grătar, se gândeşte la o bucată de carne preparată “sănătos”… până la urmă nu se foloseşte ulei, ceea ce înseamnă fără prăjeală. Dar o halcă de carne, tot o halcă de carne rămâne iar o bucată mare şi suculentă proaspăt scoasă de pe grătar poate să ajungă şi la 1500 de calorii şi 150gr de grăsimi (nesănătoase). Să nu mai punem la socoteală şi micul bine rumenit, cartofii făcuţi la disc şi mujdeiul de usturoi cu maioneză. Dap … peste 2000 de calorii dintr-o singură masă “sănătoasă”.

salata2. Salată … cu dressing de maioneză

Am o prietenă care se plângea constant că mânca doar salată, dar cu toate astea, se îngraşă. Hmmm, oare care o fi fost “secretul”? Dacă mănânci salată în cantităţi industriale, cu ligheanul, peste care adaugi dressing din abundenţă pe bază de maioneză şi alte “delicii” nesănătoase, e ca şi cum ai mânca o friptură şi un cheesburgher. Salata trebuie mâncată cât mai aproape de natural şi nu mai mult de un bol… dacă îţi ia peste 30 de minute să o mănânci, e preeeea mult.

sucuri3. Băuturi aromate şi răcoritoare

Vara e anotimpul când organismul ne cere cel mai mult să-l hidratăm. Dacă în loc de apă îl alimentăm cu sucuri pline de E-uri şi zaharuri, nu-i de mirare că burtica se arată nemulţumită. Până la urmă apa cu lămâie e cea mai bună modalitate de hidratare, fără calorii şi fără sentimente de vinovăţie după consumare.

 

inghetata4. Delicii îngheţate

Eu tot timpul sărbătoresc venirea verii cu o îngheţată. Dacă ajungi să mănânci o caserolă de îngheţată pe zi, fi cu băgare de seamă ca la finalul sezonului cald vei avea un surplus măricel care cu siguranţă îţi va ţine de cald pe timp de toamnă-iarnă.

 

 

vata pe bat5. Bunătăţi de la festivaluri

E un lucru bine ştiut că vara sunt mai multe festivaluri (zilele berii, zilele oraşului, zilele şi zilele). Te duci acolo şi zici că o să savurezi doar o bere rece, dar ajungi să mănânci şi câţiva mici, un kurtos, poate o bucată din ciocolata aia delicioasă de casă şi dacă mai e loc, parcă nu ai mai mâncat de mult o vată pe băț. Cel mai bine e să mergi cu burta plină şi poftele puse în cui, mai ales dacă ţi la silueta ta.

 

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.