Tartă cu dovleac

0

Toamna, vedeta sezonului este dovleacul. De aceea, ne-am gândit să vă prezentăm o reţetă de tartă cu dovleac. Sărac în grăsimi, dovleacul are un număr mic de calorii şi un conţinut bogat de nutrienţi, printre care calciu, potasiu, fibre, vitamine.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 350 grame făină integrală
  • ½ lingură sare
  • 2 linguri zahăr brun
  • 100 g unt tăiat cubuleţe
  • 2-3 linguri cu apă

Pentru umplutură:

  • 3 ouă
  • 400  piure de dovleac
  • 300 ml lapte
  • 1 lingură cu scorţişoară
  • ¼ lingură cu cuişoare

Mod de preparare

Amestecă făina, sarea şi zahărul cu ajutorul unui mixer. Adaugă untul şi amestecă 30 de secunde, până când aluatul devine fărâmicios. Adaugă 2 linguri de apă şi amestecă încă 15 secunde. Dacă amestecul nu se încheagă, mai poţi adăuga o lingură de apă şi amestecă încă 15 secunde, dar nu mai mult de atât. Modelează aluatul sub forma unui bulgăre. Presează-l bine, înfăşoară-l în folie alimentară şi pune-l în frigider pentru 30 de minute.

Întinde aluatul în funcţie de tava pe care o foloseşti. Majoritatea tăvilor pentru tarte au diametrul de 27 cm, aşa că poţi modela bulgărele de aluat astfel încât să aibă aproximativ 30 cm în diametru, pentru a acoperi şi marginile tăvii. Unge tava cu un cubuleţ de unt (inclusiv marginile) şi transferă aluatul cu ajutorul unui sucitor. Nu uita să tai marginile care depăşeşc limita tăvii!

Pentru umplutură, bate ouăle într-un bol mare. Adaugă restul ingredientelor şi amestecă până se omogenizează compoziţia, apoi toarn-o peste aluatul din tavă.

Cuptorul trebuie să fie încălzit în prealabil la 190°C. Tarta se lasă la copt aproximativ 45-55 de minute. Vei ştii că este gata atunci când marginea este bine coaptă, iar umplutura şi-a păstrat aspectul umed.

Ştiu că este greu dar, pentru a o servi, trebuie să aştepţi 2-3 ore până se răceşte bine.

Sfat: dacă nu vrei să foloseşti piureul de dovleac din comerţ, poţi să îl prepari chiar tu. Ai nevoie de un dovleac pentru plăcintă, 180 g zahăr (mai mult sau mai puțin, după gust), apă, sare şi puţin unt. Curăţă dovleacul de coajă, limpezeşte-l, taie-l în cuburi potrivite şi pune-l la fiert în apă cu sare circa 15-20 minute. După fierbere, scurge-l de apă, adaugă zahărul, puţin unt şi pasează-l cu blender-ul până devine piure. Atât de simplu!

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

No Comments

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.