Ravioli cu spanac și ricotta

0

Dacă este să ne bucure o zi mai mult decât cea de shooting, atunci aceea este ziua în care gătim. Dar ziua cu adevărat perfectă este cea în care alții gătesc și noi doar savurăm. Și tocmai asta s-a întâmplat pentru realizarea acestei rețete.

Ne-am întâlnit cu prietenii noștri de la restaurantul Misto (un loc pentru oameni mișto), iar chef Iacob Roncov a pregătit o delicatesă de ne-a stat pofta în suflet. Când a terminat însă cu gătitul, ne-am înarmat cu furculițele și am oftat la fiecare înghițitură.

Nu mă mai lungesc cu vorba, vă las rețeta și vă invit să urmăriți video-ul acestui delir numit ravioli cu spanac și ricotta – pe facebook-ul Misto Restaurant sau Altfel.

Aluat

 • 50 g pătrunjel
 • 3 ouă
 • 300 g făină
 • Ulei de măsline

Umplutură

 • 100 g baby spanac
 • 50 g ricotta
 • 5 g nucșoară
 • Sare și piper

Sos

 • 50 g unt
 • 2-3 frunze de salvie
 • 20 g nucă

Mod de preparare:

Aluat

Făina și ouăle se împart în cantități egale în așa fel încât să obținem 2 tipuri de aluat – unul făcut doar din 150 gr făină și un ou și jumătate, iar celălalt să conțină 150 g făină, un ou+cealaltă jumătate și pătrunjelul mărunțit. Se adaugă ulei de măsline pentru a facilita frământarea. Se obține aluatul în cele 2 culori și după ce se înfoliază ambele, se țin la frigider circa 30 de minute. Important este ca cele 2 aluaturi să aibă aceeași consistență înainte de a fi introduse în frigider.

Se scot și se întind, obținându-se blaturi care se pun unul peste altul și cu un cuțit se taie fâșii subțiri. Fâșiile de aluat astfel obținute se lipesc unele de celălalte, obținând un aluat în care culorile alternează. Se întinde din nou.

Umplutură

Spanacul se dă în clocot după care se blenduiește împreună cu ricotta, se adaugă nucșoara, apoi sare și piper după gust. Se pune în recipientul de umplere și se adaugă cantități egale pe aluatul întins. Se acoperă umplutura cu aluatul și se folosește o formă de tăiat, rezultând bucățile de ravioli. Acestea se pun la fiert.

Sos

Într-o tigaie se adaugă ulei de măsline, frunzele de salvie și untul. Înainte de așezarea bucăților de ravioli se pune o lingură de sos, după care restul sosului se pune deasupra. Se asezonează cu nuca tăiată bucățele și se rade puțin parmezan peste.

Poftă bună!

P.S. Dacă rețeta ta n-a ieșit întocmai ca aceasta, este pentru că există un ingredient secret care dă savoarea cu adevărat specială acestei delicatese. Așa că te invit la Misto să testezi ravioli în 2 culori și să vezi ce diferă de cele gătite de tine!

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.